Osaka wint Pan-Pacific Championship

Mario Lelievre

Japanse Gamba Osaka eerste winnaar Pan-Pacific Championship, het LA galaxy van Beckham wint kleine finale.

Gamba Osaka is de eerste winnaar ooit van het Pan-Pacific Championship na een knappe overwinning tegen het Amerikaanse Houston Dynamo. De Japanse J-League club won de finale met maar liefst 6-1 van de MLS Cup champions. De Amerikanen kwamen al na elf minuten op voorsprong maar nadien was het al Gamba Osaka wat de klok sloeg of moeten we zeggen Bare want de Braziliaan van Osaka scoorde vier van de zes Japanse doelpunten. Die andere Braziliaan van Osaka, Lucas, wist ook zijn doelpuntje mee te pikken. De Japanner Masato Yamazaki legde met nog twaalf minuten te gaan de eindstand vast.

Voor de derde plaats ging het tussen het LA Galaxy van David Beckham en Sydney FC, de ploeg van ex-KV Oostende en STVV speler Brendon Santalab. De Amerikanen wonnen de kleine finale van de Australiërs met 2-1 in het Aloha Stadium te Honolulu. Ely Allen bracht Galaxy na amper drie minuten op voorsprong. Een paar minuten voor de rust bracht Brendan Renaud Sydney terug op gelijke hoogte met een knap afstandsschot maar Galaxy herstelde haast meteen. De Sydney doelman moest een schot van Beckham lossen waardoor Josh Tudela maar in te leggen had en nog voor de koffie de 2-1 eindstand vastlag.

Beiden teams speelden in November van vorig jaar al eens vriendschappelijk tegen elkaar, toen wonnen de Australiërs met 5-3 van de formatie uit Los Angeles. Dat was toen de eerste wedstrijd van de Nederlander Ruud Gullit als trainer van LA Galaxy. Gullit na de wedstrijd in Honolulu: "Dit is een goede start voor onze voorbereiding op het nieuwe seizoen, we maken progressie en ik ben zeer tevreden over hoe de dingen hier in Hawaii voor ons verlopen zijn." LA Galaxy vliegt nu door naar Azië waar het zijn voorbereidingen op het seizoen verder zet.