Portsmouth stunt op Old Trafford

Kristof Blomme
| 4 reacties
Portsmouth stunt op Old Trafford
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de kwartfinale van de FA Cup won Portsmouth verrassend bij Manchester United, na een echte cupwedstrijd. De Mancunians misten een resem kansen en kregen het deksel op de neus na een strafschopdoelpunt van Muntari.

Manchester United wou dit seizoen op zoek gaan naar de treble. In de competitie volgt het op amper één punt van leider Arsenal en ook in de Champions League bereikte het de kwartfinale. In de FA Cup mocht het op Old Trafford aantreden tegen Portsmouth. Bij de thuisploeg begon Carrick op de bank, Hargreaves en Scholes stonden in de basis. 

Na zes minuten werd Cristiano Ronaldo al foutief gestuit in het strafschopgebied door Distin. De Portugees, die de reputatie heeft een duiker te zijn, kreeg de elfmeter niet van ref Atkinson. Portsmouth stond verdedigend goed, waardoor het thuisploeg het moeilijk had. Na twintig minuten kregen aanvallers Tevez en Rooney toch even ruimte. De Engelsman stuitte op zijn landgenoot James, de rebound van Tevez werd door uitblinker Glen Johnson schitterend voor de doellijn gekeerd. De laatste mogelijkheid van de eerste periode was er opnieuw één voor de Argentijn. Zijn schuiver werd gepareerd door James. 

Tijdens de pauze bleef de geblesseerde Van der Sar in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Tomas Kuszczak, die later in de partij een hoofdrol zou opeisen. Op het uur ontstond er een scrimmage voor het bezoekende doel. Nadat een poging van Tevez werd afgeblokt kwam het leer uiteindelijk bij Ronaldo, maar de dodelijk efficiënte Portugees trapte nu net naast. Dat zou het verhaal voor de rest van de wedstrijd worden voor United. Ferguson bracht Carrick en Anderson op het veld voor Hargreaves en Tevez. Aan de overkant kwam Baros Kanu vervangen. Het was invaller Carrick die dé kans had om de thuisploeg naar de halve finales te trappen. Ronaldo zonderde zijn ploeggenoot, met een schitterend hakje, af voor doelman James. Die werd omspeeld, maar Distin was pijlsnel teruggekeerd en ontzette de poging van Carrick nog voor de lijn. Ook Evra kwam dicht bij een doelpunt. Zijn schot werd door James tegen het doelkader geduwd. 

Het leek een kwestie van tijd vooraleer de thuisploeg zou scoren, maar twaalf minuten voor affluiten kreeg het een enorme opdoffer. Doelman Kuszczak haalde Milan Baros onderuit in het strafschopgebied. Portsmouth kreeg wel een penalty en de Poolse goalie moest met rood van het veld. Aangezien hij al de invallersdoelman was nam verdediger Ferdinand plaats in doel. Muntari gaf de gelegenheidsgoalie geen kans en trapte de strafschop beheerst binnen. United zette in de slotfase nog alles op alles, maar kon niets meer veranderen aan de score. Portsmouth won gevleid, maar dat zal Harry Redknapp en de zijnen worst wezen. Man. Utd. moet zich nu noodgedwongen concentreren op de Premier League en Champions League.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties