Jacobs wil duidelijkheid over Spelen

De Nijs Michael
| 1 reacties
Jacobs wil duidelijkheid over Spelen
Foto: © SC

België mag deze zomer meedoen aan het Olympisch voetbaltoernooi. In eerste instantie was de euforie groot bij de spelers, de Spelen vallen echter samen met de start van de competitie en de voorronde van de Champions League en dat zorgt voor veel commotie

Standard moet in augustus zeker aantreden in de voorronde van de Champions League en daardoor staan er grote vraagtekens achter een olympische deelname van Steven Defour, Axel Witsel en Marouane Fellaini. Standard dreigde zelfs al met het inroepen van gewetensproblemen om hun afwezigheid te rechtvaardigen. Ook Anderlecht maakt nog kans op de voorronde van de Champions League en daarom zijn ook Guillaume Gillet en Jonathan Legear niet happig op deelname aan het Olympisch toernooi. Ariël Jacobs, coach van Anderlecht, vraagt dan ook om duidelijkheid over de selectie voor de Spelen.

"Ik ben iemand die vindt dat je altijd aan het goede voor het Belgische voetbal moet denken. Zowel de Olympische Spelen als de voorronde van de Champions League zijn belangrijk voor het Belgisch voetbal. Waarom moeten wij de competitie dan al starten op 17 augustus, terwijl dat in Nederland pas op 30 augustus hoeft", vraagt de coach van paars-wit zich af. 

Jacobs is geen voorstander van het uitstellen van wedstrijden, want dan straf je de clubs volgens hem achteraf door twee matchen per week te moeten spelen terwijl de kalender al overvol staat. De coach van de Brusselaars vraagt dan ook om een uniforme maatregel voor alle clubs. "De Olympische Spelen zijn uniek, terwijl men hier lijkt te zeggen: 'Dat toernooi spreekt niet tot de verbeelding'. In andere landen denkt men daar duidelijk anders over", aldus Ariël Jacobs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties