Defour zal selectie voor Beijing niet weigeren

Mathias Dumarey
| 10 reacties
Defour zal selectie voor Beijing niet weigeren
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Steven Defour heeft te kennen gegeven dat hij een selectie voor het Olympische elftal niet zal weigeren. Hij wil zich buiten het op til zijnde straatgevecht tussen de Belgische voetbalbond en zijn club Standard houden.

Standard Luik zit met een levensgroot probleem in augustus. Als kampioen van België moet het aantreden in de derde voorronde van de Champions League. Op dat ogenblik zijn ook de Olympische Spelen aan de gang in de Chinese hoofdstad Beijing en de ruggengraat van het elftal van Standard lijkt ook de ruggengraat van het Belgisch Olympisch elftal te zullen worden. 

Standard zal niet veel anders kunnen dan die voorrondes af te werken zonder zijn sterkhouders. Steven Defour wil de beslissing over een selectie in de handen leggen van de Belgische voetbalbond. "Ik weet niet hoe het zit met die Olympische Spelen. Ik heb al veel geruchten gehoord, maar er is nog niets concreets. We moeten gewoon afwachten", aldus de Gouden Schoen op Sporza Radio.

"Als men mij selecteert, zal ik niet veel keuze hebben dan gewoon naar China te gaan. Of het Standard-bestuur daarmee kan leven, zal pas tijdens de volgende weken blijken", gaat Defour verder. De draaischijf van de landskampioen wil overigens geen stelling innemen over zijn al dan niet deelnemen aan de Spelen. "Ik vind niet dat ik hier zelf moet over beslissen. Anders krijg ik ofwel problemen met de KBVB of met Standard", aldus Defour die ook nog bevestigde dat hij ook volgend seizoen voor de kampioen blijft voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties