EK-stadion van Bern is onveilig

Philippe Crols
| 0 reacties
EK-stadion van Bern is onveilig
Foto: © SC

De organisatoren van het komende EK hebben er een probleem bij. Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het niet echt denderend gesteld is met de veiligheidssituatie in de Zwitserse EK-stadions.

In opdracht van de Zwiterse televisie voerde een gespecialiseerd bedrijf een onderzoek naar de veiligheid in de stadions. In Bern, Zürich, Basel en Geneve kwamen de onderzoekers anoniem op bezoek en ze constadeerden niet echt veel positieve dingen.

Het stadion in Bern werd bestempeld als 'onveilig'. De loszittende tafels en stoelen in het stadion waren vooral een probleem voor de onderzoekers. De supporters kunnen dit namelijk als wapen gebruiken.

Bern was dus het grootste probleemgeval, maar ook in Basel en Zürich werden onveilige situaties vastgesteld. Het onderzoek werd gevoerd tijdens Zwiterse competitieduels. Enkel in Geneve hadden de onderzoekers weinig of geen aanmerkingen.

De organisatoren hebben laten weten dat de organisatie van een EK niet te vergelijken is met een Zwitserse competitiematch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties