Turken verslaan Slowakije

Nico Wieme
| 0 reacties
Turken verslaan Slowakije
Foto: © SC

In een eerste van drie oefenwedstrijden in aanloop naar het EK heeft Turkije van Slowakije gewonnen met 1-0.

Turkije heeft zijn tenten opgeslagen in Duitsland om het komende EK voor te bereiden. Op 1 juni reizen de Turken dan verder naar Zwitserland om zich daar intensief op het EK voor te bereiden. Op Duitse bodem gaf Turkije afgelopen woensdag Slowakije partij. Dankzij een doelpunt van Hakan Balta haalde de EK-ganger het van zijn opponent.
 
De troepen van Fatih Terim werden in de Bielefelder Schüco Arena massaal ondersteund door landgenoten, veelal naar Duitsland uitgeweken Turken. Na een matige eerste helft zagen de Turken hun betere prestatie in de tweede helft met een doelpunt beloond worden. Na een flankvoorzet van invaller Sabri Sarioðlu werkte linkerverdediger Balta de bal tegen de netten.
 
Sabri was naast Emre Belözðlu en Gökdeniz Karadeniz een van de drie spelers die door Terim na de pauze in de ploeg gebracht werden om voor meer schwung te zorgen. Vooral Gökdeniz, momenteel in de vorm van zijn leven bij FC Rubin Kazan, maakte een goede indruk. Hij eindigde de wedstrijd in de spits naast Halil Altintop van Schalke 04.
 
Door deze overwinning kon Turkije het nodige zelfvertrouwen tanken met het oog op de komende oefenduels. Op 25 mei treffen de Turken Uruguay in Bochum en vier dagen later nemen ze het in Duisburg op tegen Finland.
 
Turkije speelde meti: Rüþtü, Hakan Balta (78. Uður), Gökhan Zan, Mehmet Topal (46. Emre Belözoðlu), Mehmet Aurélio, Semih (65. Halil), Ýbrahim Kaþ (46. Sabri), Tuncay (73. Arda), Kazým Kazým, Mevlüt (46. Gökdeniz), Emre Göngür.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties