VB: De Grieken: ambitieus en ervaren

T. Coremans
| 0 reacties
VB: De Grieken: ambitieus en ervaren
Foto: © SC

Griekenland staat nog steeds onder leiding van toptrainer Otto Rehhagel. Veel is er niet veranderd in vergelijking met het vorige Europees Kampioenschap. Een kort overzicht...

The road to Euro 2008

Regerend Europees kampioen Griekenland stormde als een wervelwind doorheen de kwalificatieronde. De Grieken eindigde eerste, met een karrenvracht aan punten voorsprong op dichtste achtervolger Turkije. Het leed slechts één nederlaag, in Turkije, en speelde maar één maal gelijk, op het veld van de Noren. Straks, tijdens de eindronde in Oostenrijk en Zwitserland, zal de titelverdediger op zijn hoede moeten zijn. Samen met de Russen, de Spanjaarden en de Zweden vertegenwoordigen zij Groep D.


De bondscoach: Otto Rehhagel

Het Europees Kampioenschap 2004 in Portugal eindigde in een sprookje voor Otto Rehhagel en de zijnen. Na het behalen van de eindzege verdiende de bondscoach dan ook alle krediet. Voor het WK 2006 in Duitsland moesten de Grieken passen. Deze jaargang zijn ze er terug bij na een schitterende voorronde. De Duitse wondercoach verrichte in het verleden meermaals grootse weldaden ondermeer met Werder Bremen. Benieuwd of Otto Rehhagel de voetbalgoden opnieuw kan aanroepen.


De sterspeler: Angelos Basinas

De strijdvaardigste der Grieken, een titel die zeker niet zou misstaan bij centrale middenvelder Angelos Basinas. Momenteel werkzaam bij Mallorca en een onmisbare schakel op het Griekse middenveld. Basinas beloopt wat anderen niet kunnen belopen. Zijn stijl doet ons weliswaar terugdenken aan ene Timmy Simons. Voor de 32-jarige overheerser op het middenveld zou het wel eens zijn laatste grote toernooi kunnen zijn. Een rede meer om nog is extra op het gaspedaal te drukken.


De joker: Angelos Charisteas

Na zijn opmerkelijke, efficiënte prestaties tijdens de vorige editie van het Europees Kampioenschap verliet Charisteas Werder Bremen. Hij verkoos een transfer richting Nederland. Ajax Amsterdam was de nieuwe trotse eigenaar van de statige aanvaller. Door zijn lengte en uitstekend positiespel zal hij ook nu een geseling worden voor de verdediging. Ter informatie, Angelos Charisteas is de Griekse held die tijdens de vorige EK-finale het enige doelpunt lukte en zo dus de trofee aan zijn landgenoten schonk.


Pronostiek

Uittredend Europees kampioen Griekenland ontgoochelt straks in de Alpenlanden. In een groep met eeuwige favoriet Spanje, outsider Rusland en toernooirevelatie Zweden eindigt Griekenland straks laatste. Tot hun eigen verbazing moeten ze al na de groepsfase hun koffers pakken.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties