Duitsers leggen druk bij Portugal

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Duitsers leggen druk bij Portugal
Foto: © SC

Morgen gaan op het EK de kwartfinales van start, met als eerste affiche de clash Portugal - Duitsland. In het Duitse kamp wordt Portugal naar voor geschoven als favoriet.

Duitsland begon aan het tornooi als één van de grote favorieten. De Duitsers plaatsten zich dan ook voor de kwartfinales, al maakten ze in de eerste ronde geen al te overtuigende indruk. Dat lijken ze zelf ook te beseffen. Duitsland kruipt dan ook maar al te graag in de rol van underdog. Michael Ballack gaf al aan dat Portugal donderdag de favoriet is. Hij voegde er ook aan toe dat dit Duitsland misschien wel beter uitkomt.

Ook Bastian Schweinsteiger legt de druk bij Portugal. Nochtans won Duitsland op het WK twee jaar geleden nog met 3-1 van Portugal in de strijd om de derde plaats. "De Portugezen zijn rijper geworden. Volgens mij heeft Portugal de sterkste ploeg van het EK. Niet alleen Ronaldo is super, ook Deco, Simão en João Moutinho zijn topspelers" aldus Schweinsteiger. "Het wordt een interessante wedstrijd. We moeten van in het begin gas geven" ging de flankspeler verder. Bondscoach Joachim Löw verklaarde al dat Schweinsteiger tegen Portugal wellicht aan de aftrap komt. "Tegen Kroatië heb ik een fout gemaakt, dat weet ik" kwam Schweinsteiger nog een laatste keer terug op zijn rode kaart. "Maar ik zal alles doen om de ploeg te helpen zodat we tegen Portugal kunnen winnen."

Net als Ballack en Schweinsteiger dicht ook teammanager Oliver Bierhoff Portugal de favorietenrol toe. "We zijn blij dat we het minimale doel, de kwartfinales, gehaald hebben. Dat is een prestatie die we in de laatste EK-tornooien niet hebben kunnen neerzetten. Maar de situatie ten opzichte van het begin van het tornooi is enigszins veranderd. Portugal is de favoriet.
 
Het Duitse team mag dan in de underdogrol kruipen, in het thuisland is de hoop en het geloof in het halen van de halve finales nog steeds groot. Na de nederlaag tegen Kroatië was er sprake van zenuwachtigheid, maar de kwalificatie na de 1-0 zege tegen Oostenrijk is in Duitsland uitbundig gevierd. Na afloop van die match trokken duizenden mensen de straten van Berlijn in. Ook steden als München en Hamburg kleurden zwart-rood-geel. Het geloof in het Duitse nationale team lijkt in het thuisland alvast intact gebleven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties