Interview Ibrahimovic: 'Ik wil scoren in finale'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Interview Ibrahimovic: 'Ik wil scoren in finale'
Foto: © SC

Zlatan Ibrahimovic kampt met knieproblemen, maar het Zweedse voetbalgenie blijft superbelangrijk voor het team van Lars Lagerbäck. De hele natie rekent op hem om de Russen terug naar Moskou te sturen.

Vanuit Salzburg

“Het zal heel spannend worden tegen Rusland”, beseft de aanvaller van Inter Milaan. “De Russen zijn heel onvoorspelbaar. Maar het belangrijkste is dat we winnen. Op welke manier dat gebeurt speelt geen rol.”
 
Je hebt er een goed oog op?
 
“De statistieken spreken in het voordeel van Zweden. Rusland kon nog nooit tegen ons winnen, maar we hebben wel veel respect voor hen. Op een Europees kampioenschap zijn er alleen maar sterke ploegen.”
 
Wat is de sterkte van Zweden?
 
“We hebben legendes als Henrik Larsson in onze ploeg. Ondanks zijn leeftijd speelt hij sensationeel. Bovendien voetballen we met de ziel van ons hart en geven we nooit op.”
 
Hoe is het gesteld met je knieproblemen?
 
“De ene keer zwelt de knie op, de andere keer is alles terug normaal. Het is moeilijk om er een goede kijk op te hebben. De artsen willen me laten rusten, maar ik wil Zweden naar de kwartfinale schieten.”
 
In de kwartfinale wacht, net als in 2004, een confrontatie met Nederland.
 
“Deze keer willen we het er beter vanaf brengen. Ik wil naar het Ernst Happel-stadion in Wenen. Ik heb er al eens gescoord en wil dat tijdens dit EK opnieuw doen, maar dan moeten we wel de finale bereiken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties