VK on Tour 11: Amberes 1920

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
VK on Tour 11: Amberes 1920
Foto: © SC

Stierenvechters zijn geroemd voor hun lef en moed om in de arena te treden tegen wilde dieren, maar zet ze tegenover een Italiaanse pizza delivery boy en ze trekken hun staart in.

Vanuit Salzburg

Spanje verschijnt ieder groot tornooi aan de start met een potentiële kampioenenploeg, maar iedere keer opnieuw faalt La Seleccionom de hoge verwachtingen in te lossen. Ook tijdens Euro 2008 komt het gevreesde doemscenario met de kwartfinale als eindpunt weer naar boven.
 
Italië-complex
 
“Na de wedstrijd tegen Griekenland is het voor ons gedaan”, blikt Miguel, een Spaanse supporter, vooruit naar de confrontatie met Italië. “De Italianen liggen ons niet. Zij spelen veel te verdedigend. Geef ons maar Nederland, een ploeg die open speelt.”

 
Maar van waar komt het Spaanse complex tegenover de Italianen? Op grote tornooien – WK, EK en Olympische Spelen – wist Spanje nog maar één keer te winnen van Italië. En die zege dateert al van de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen: Spanje won in de halve finales van het troosttornooi met 0-2 van Italië.
 
De Spanjaarden geloven niet dat Wenen het nieuwe Waterloo­ – of Antwerpen indien u dat liever verkiest – van de Italianen wordt. “Daarom vieren we vanavond een groot feest”, onderstreept Miguel terwijl hij een nieuwe slok van zijn biertje neemt.
 
 
Amberes 1920
 
De jongens van bondscoach Luis Aragonés zijn – voor de wedstrijd tegen Griekenland - al tien wedstrijden ongeslagen en moeten tegen de squadra azzuri uitgaan van hun eigen kracht. Winnen tegen Italië is niet onmogelijk: Rememorar Amberes 1920!
Plots weerklinkt de aanvalstrompet en leeft de Spaanse hoop weer op:

 
 
El dia veintidos,
Italia dice adios!
El dia veintidos,
Italia dice adios!
Italia-a-a dice a-dios!
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties