Vermeersch dreigt met rechtzaken tegen clubs

Vermeersch dreigt met rechtzaken tegen clubs
Foto: © SC

Johan Vermeersch, de voorzitter van tweedeklasser FC Brussels, dreigt met rechtzaken tegen KV Mechelen en RSC Anderlecht. Het gaat om de transfers van respectievelijk van Julien Gorius en Cheikh Kouyaté.

KV Mechelen contracteerde gisteren Julien Gorius. De Fransman verbrak zijn contract bij Brussels om bij Mechelen te kunnen voetballen.  RSC Anderlecht kreeg recentelijk van de rechter de toestemming om Cheikh Kouyaté vast te leggen. 

Johan Vermeersch is misnoegd in de krant Gazet van Antwerpen. "Het is een regelrechte schande. Wij hebben geen akkoord met KV Mechelen over de overgang van Gorius dus wij betwisten deze overgang. Gorius heeft gewoon de wet van '78 toegepast", aldus Vermeersch die een transfersom van 500.000 euro vroeg voor de middenvelder.

"Er was toch een gentlemen's agreement dat clubs op deze manier van elkaar geen spelers zouden overnemen? Zo'n agreement bestaat dus blijkbaar niet meer. Ik ga het hier in ieder geval niet bij laten. Ik pik dit niet langer. Volgende week zal ik KV Mechelen en RSC Anderlecht dagvaarden. Wellicht komt ook Bergen daar nog bij omdat Moussa Gueye daar binnenkort zal tekenen", besluit de furieuze Brussels-voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties