Aston Villa nog niet in UEFA Cup

Philippe Crols

Aston Villa hoopt straks Engeland te kunnen vertegenwoordigen in de UEFA Cup, maar dan hebben de troepen van Martin O'Neill toch nog wat werk voor de boeg. In de heenwedstrijd van de laatste ronde van de Intertoto geraakte Villa niet voorbij Odense.

Odense is een club uit de Deense eerste klasse. Het keek tegen Aston Villa al snel tegen een achterstand aan. Er waren amper vijf minuten weggetikt of de Noor John Carew had de eerste treffer van de avond al achter zijn naam staan.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg dan terug in de wedstrijd. Het kreeg daar de hulp voor van de Engelsen. Sidwell, ex-Beveren en Chelsea, scoorde tegen zijn eigen team. In de tweede helft leek Aston Villa toch nog met de winst naar huis te zullen gaan. Laursen nette een kwartier voor tijd de 1-2. Toen iedereen zich al bij de zege van de bezoekers had neergelegd, kwam het moment van Christensen. Hij zorgde alsnog voor de 2-2.

Elfsborg wint wel, Sturm Graz niet
Verder in de Intertoto Cup won Elfsborg met het kleinste verschil van Riga. Een doelpunt van Avdic na een kwartier was voldoende om met een voorsprong af te reizen naar Riga.

Sturm Graz kon dan weer niet winnen. Het kreeg in eigen huis Budapest Honved over de vloer en bleef steken op een 0-0.