Chelsea en Hull boeken logische bekerzege

Philippe Crols
| 1 reacties

Eersteklassers Chelsea en Hull City hebben de vierde ronde van de Engelse FA Cup overleefd. Dat was niet bepaald een verrassing, want beide teams namen het op tegen ploegen uit lagere divisies.

Chelsea - Ipswich    3-1
Chelsea was gastheer voor tweedeklasser Ipswich. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong toen Michael Ballack een voorzet van Ashley Cole in doel verwerkte. De bezoekers kwamen na een halfuur echter op gelijke hoogte. Alex Bruce eiste het doelpunt op na een stilstaande fase. Na een uur mochten de thuissuppporters een tweede keer juichen. Het was opnieuw de Duitser Ballack die scoorde. De definitieve beslissing bleef uit tot enkele minuten voor tijd. Frank Lampard (foto) knalde vanop afstand de 3-1 in doel.

Hull City - Millwall    2-0
Derdeklasser Millwall keek na een kwartier tegen een achterstand aan. Andy Dawson mocht een vrijschop nemen en Michael Turner kon die in doel verlengen. De bezoekers kwamen via Marc Laird dichtbij een tegentreffer, maar toch kwam Hull City als winnaar uit het bekertreffen. De verlossing kwam er pas enkele minuten voor tijd. Ian Ashbee zorgde voor opluchting bij de thuisploeg.