Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

In de tweede provinciale is er nog steeds geen kampioen bekend. Zowel de leider in tweede A, als de leider in tweede B konden afgelopen weekend niet winnen.

Tweede A:
Zandvliet nog geen kampioen
Zandvliet had afgelopen weekend bijna kampioen kunnen zijn. Het speelde thuis gelijk tegen Heikant. Bijgevolg heeft het nu nog vier punten meer dan dichtste achtervolger Leest. Dat liet niets van zijn pluimen op bezoek bij Wildert. Het werd maar liefst 2-6. Wildert blijft helemaal onderaan bengelen.

Wat betreft de eindronde deed SC Merksem opnieuw een goede zaak. Het won, niet zonder moeite, bij Schriek en is nu derde. Buren Mariaburg en Kaart volgen op twee punten van SC Merksem. Kaart pakte de volle buit bij Walem terwijl Mariaburg eveneens aan een doelpunt voldoende had om de punten thuis te houden tegen Wavria.

Brasschaat onderuit
Brasschaat verloor afgelopen weekend nipt bij Gooreind en deelt samen met Wildert de laatste plaats. Schriek en SK Wilrijk hebben drie punten meer dan dat duo. Schriek verloor zoals eerder gezegd tegen SC Merksem en SK Wilrijk pakte een punt bij Bonheiden.

In de middenmoot noteerden we ook nog een zege van Tisselt bij Mariekerke.


Tweede B:

Merksplas blijft leider

Merksplas won afgelopen weekend niet, maar blijft toch leider. De nummer één betwiste op eigen veld de topper tegen Ranst en na negentig minuten stond het 2-2. Balen profiteerde optimaal door met 1-3 te winnen bij Poppel en zo tot op een punt te naderen van de leider. Vosselaar miste dan weer de kans om zich nog helemaal te mengen in het titeldebat. Het speelde gelijk bij Olen en heeft vier punten minder dan Merksplas.

Zwaneven grijpt laatste kans

Zwaneven beseft dat het vijf voor twaalf is en won zondag de degradatietopper tegen het reeds veroordeelde Oud Turnhout. Zwaneven heeft nu een puntje minder dan Rauw. Dat team verloor thuis van Ezaart. Sint Jozef pakte dan weer een puntje tegen Linda Olen, maar is ook nog niet in veilige haven.

In de subtop won Nijlen makkelijk van Antonia en deelden RH Sportief de punten met OG Vorselaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties