Germinal Beerschot wint vlot met tien man

De Nijs Michael
| 31 reacties

Germinal Beerschot heeft opnieuw een overwinning geboekt in deze oefencampagne. De Ratten wonnen, ondanks de vroege uitsluiting van Kurt Van Dooren, met 1-3 van derdeklasser Capellen.

Germinal Beerschot begon goed aan de partij en de Ratten werden al snel beloond met een doelpunt. Faris Haroun zorgde met zijn tiende uit deze oefencampagne voor de 0-1. Na twintig minuten zag het er plots veel minder goed uit voor paars-wit. Kurt Van Dooren ging aan de noodrem hangen en moest terecht gaan douchen. De bezoekers gingen vervolgens ook nog blunderen in de verdediging, waardoor Bouyfoulkitne de gelijkmaker kon scoren.

Toch kon Germinal Beerschot nog met een veilige voorsprong gaan rusten. Tosin Dosunmu schoot zijn werkgever opnieuw op voorsprong en vlak voor de rust scoorde ook de debuterende Sherjill MacDonald. De 1-3 was overigens een mooi doelpunt, MacDonald schoot de bal vanop zo'n twintig meter in de winkelhaak. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor de partij eindigde op 1-3.

Doelpunten: 13' F. Haroun 0 - 1, 22' Bouyfoulkitne 1 - 1, 39' Dosunmu 1 - 2, 40' Mac Donald 1 - 3

Germinal Beerschot: Pacovski (46' Kaminski), M. Monteyne (72' Geurden), Wamfor (55' Mauro), Van Dooren, P. Monteyne (72' Van Minnebruggen), De Decker (55' De Man), Leko, Goor (55' Munyaneza), F. Haroun (64' King), Dosunmu (72' Cornet), MacDonald (46' Kpaka)

Rode kaart: 19' Van Dooren