Cercle gelijk tegen Panionios

Nico Wieme
| 11 reacties

Cercle Brugge heeft in zijn galawedstrijd gelijkgespeeld tegen het Griekse Panionios van Emilio Ferrera.

In de eerste helft viel er niet veel te beleven in een matig bezet Jan Breydelstadion. Panionios had het betere van het spel en Cercle kon daar aanvankelijk weinig tegen inbrengen. Bij de Grieken toonde vooral de Uruguyaan Llorens Sito Riera zich een gevaarlijk heerschap. Panionios voetbalde in die eerste periode enkele kansjes bij elkaar, maar scoren lukte niet. Vooral het vizier van Riera stond niet op scherp.

Hoewel Cercle onderlag, kreeg het ook wel enkele mogelijkheden. Zo vuurde Vuza Nyoni een pegel over het doel, schoot nieuwkomer Bojan Bozovic in de draai eveneens over en zag opnieuw Nyoni zijn schot door de Griekse doelman in hoekschop gekeerd. Aan de rust stond dan ook nog steeds een brilscore op het scorebord.

In de tweede helft toonde groen-zwart een heel andere gedaante: er werd hoger gespeeld en Panionios kreeg het moeilijker om eruit te komen. Riera besloot eerst nog wel voorlangs, maar daarna volgden enkele doelpogingen aan de andere kant. Op een terugspeelbal van Oleg Iachtchouk wist Bozovic eerst nog naast de goal te besluiten, even later maakte de Montenegrijn er dan toch met een overhoeks schot verdiend 1-0 van.

De Grieken gaven een aangeslagen indruk en Cercle duwde het pedaal verder in. Sergey Serebrennikov viseerde de vuisten van de doelman. Halfweg de tweede helft viel uit het niets de gelijkmaker letterlijk uit de lucht. Van ver buiten het strafschopgebied vuurde Riera in de draai de bal over een verbouwereerde Bram Verbist. Nadien doofde de wedstrijd uit. Bij de bezoekers werd Dimitris Anastasopoulos kort voor tijd nog met rood van het veld gestuurd omdat hij de doorgebroken Thomas Buffel had neergelegd. Zo eindigde de partij op een logisch 1-1-gelijkspel.

Opstelling Cercle: Verbist – Portier – Evens – Gombami – Viane – Iachtchouk (74’ Buffel) – Bozovic (74’ Foley) – Boi – Serebrennikov (74’ Vidarsson) – Sergeant – Nyoni

Doelpunten:   55’     Bozovic         1-0

70’     Riera            1-1

Geel: 89’ Sergeant

Rood: 88’ Anastasopoulos