Yakubu Alfa tekent contract bij Germinal Beerschot

Nico Wieme
| 16 reacties
Yakubu Alfa tekent contract bij Germinal Beerschot
Foto: © SC

Germinal Beerschot legt Yakubu Alfa onder contract. De 18-jarige speler van Helsingborgs IF legde blijkbaar een geslaagde testperiode af bij de Antwerpse fusieclub.

Helsingborgs IF laat weten dat Yakubu Alfa binnenkort bij Germinal Beerschot aan de slag gaat. “Het was niet de bedoeling om Alfa te verkopen”, verklaart sportief directeur Jesper Jansson in nyheter24.se. “Wij zagen de jonge middenvelder als een belofte die een van de volgende seizoenen zou kunnen doorbreken.”

Aanbod niet te weigeren
“Het aanbod dat we kregen van de Belgische eersteklasser was zo goed dat we geen neen konden zeggen. Germinal Beerschot heeft Alfa voldoende gescout en ziet in de middenvelder hetzelfde potentieel als wij.” Volgens het Zweedse medium kwam Helsingborgs IF met Germinal Beerschot overeen dat het een percentage krijgt bij een mogelijke doorverkoop van de Nigeriaan.

Geslaagde testperiode
Vorig weekend boekten de beloften van Germinal Beerschot een 1-4-zege op het veld van Moeskroen. Alfa speelde met twee assists een bepalende rol in die match. “De 18-jarige Nigeriaanse tester Alfa Yakubu overtuigde eerst in een centrale rol naast Victor Wanyama, nadien op de linkerflank”, lieten de Antwerpenaren weten.

Nigeriaanse belofte
Alfa kwam in 2007 naar Zweden en speelde voorheen bij Niger Tornadoes FC. Hij speelde ook al bij de -17-jarigen van Nigeria waarmee hij deelnam aan het WK in Zuid-Korea. In de Zweedse competitie kwam hij nog maar twee keer aan spelen toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties