Wolverhampton nipt voorbij derdeklasser

Wouter Laeremans
| 1 reacties

Tranmere Rovers heeft Wolverhampton het vuur aan de schenen gelegd in de FA Cup. De eersteklasser vermeed nipt een rematch dankzij een doelpunt vaan aanvaller Jarvis. Tweedeklassers Sheffield United en Queens Park Rangers speelden eerder 1-1 gelijk.

Wolverhampton had het moeilijk met de goede organisatie van de thuisploeg. Tranmere doet het nochtans niet goed in de League One (derde klasse). De ploeg staat 22e op 24. De Rovers hadden lange tijd uitzicht op een herneming op het veld van de Wolves, maar zover kwam het niet.

Een kwartier voor affluiten zag centrale middenvelder Milijas Jarvis vrijlopen. De Serviër reet de defensie open met een scherpe pass en Jarvis miste niet.

Grote vreugde bij de middenvelder, want zijn laatste doelpunt dateerde van vorig seizoen. De jonge Engelsman had eerder in de match onbegrijpelijk gemist. Tegen het schot in de rechterhoek had doelman Daniels geen verhaal.

Die Daniels, geleend van West Bromwich Albion, had zijn ploeg even daarvoor recht gehouden met een majestueuze reflex op een harde kopbal van Ebanks-Blake.

Tranmere had zelf op voorsprong kunnen komen, maar de 20-jarige Cornell liet een open doelkans onbenut. De goal van Jarvis brengt Wolverhampton een ronde verder. Daarin nemen ze het op tegen tweedeklasser Crystal Palace.

QPR speelde 1-1 gelijk tegen Sheffield Utd. Simpson had de score geopend voor de bezoekers, maar een minuut voor rust maakte Cresswell weer gelijk. De twee mogen in een replay uitmaken wie er doorgaat naar de vierde ronde. (WB)