Bondsparket opent toch onderzoek naar gele kaart Van Damme

Bondsparket opent toch onderzoek naar gele kaart Van Damme
Foto: © SC

Het bondsparket start dan toch een onderzoek naar de gele kaart van Jelle Van Damme. Stijn Stijnen kent vandaag zijn straf al omdat hij opzettelijk een gele kaart pakte.

Stijnen gaf na de bewuste wedstrijd toe dat hij met opzet de gele kaart pakte. "Wij wachten enkel nog op het parket om te horen welke minnelijke schikking zij voorstellen", aldus Jean-Marie Philips, CEO van de voetbalbond.

"Wellicht wordt dat een boete zonder bijkomende schorsing. Tenslotte heeft Stijnen geen speler geraakt. Jammer genoeg raakte hij wel aan de geloofwaardigheid van de competitie."

Aanvankelijk zou er geen onderzoek komen naar de gele kaart van Jelle Van Damme. Philips gaf nu echter toch de opdracht aan het bondsparket om de zaak te onderzoeken.

"Ik vind het wel jammer dat de voorzitter van de Ethische Commissie (Alex Ponnet, red.) al liet verstaan dat hij de actie van Van Damme niet erg vond", reageert Philips in HNB. "Deze uitspraak kan de speler helpen bij zijn verdediging. Ik had liever gehad dat het onderzoek werd afgewacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties