Kritiek op play-off II barst los

Kristof Blomme
| 44 reacties
Kritiek op play-off II barst los
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De play-offs zijn pas van start gegaan of de kritiek steekt alweer de kop op. Journalisten Stef Wijnants en Peter Vandenbempt leggen de vinger op de wonde.

Enkele weken geleden verkondigde de Profliga trots dat de nieuwe formule zorgde voor een stijging van het aantal toeschouwers. Ondertussen blijkt dat de mensen geen pap lusten van play-off II. Zelfs de aanwezigheid van Standard en Racing Genk maken die tweede play-off niet veel aantrekkelijker. Op Sclessin zaten, voor de thuismatch tegen Germinal Beerschot, geen 10.000 mensen. Enkel gratis tickets brengen enigszins soelaas, zoals bij KV Mechelen.

Sportjournalist Stef Wijnants is het niet ontgaan. “We hebben geluk dat Standard en Genk in play-off II zijn verzeild geraakt of er was helemaal geen interesse voor. Ploegen als Lokeren en Charleroi stellen dan weer beloften op om te zien wat zij kunnen, de TV-gelden zijn toch al verdeeld. De lege tribunes doen pijn aan de ogen, het is een lachertje.”

Ook Peter Vandenbempt toonde zich in Extra Time fervent tegenstander van de play-offs in zijn geheel. “Je kan nooit artificiële spanning creëren door ploegen die het goed doen de vleugels af te knippen”, verwijst Vandenbempt naar de halvering van de punten voor play-off I. Ook nu nog telt Anderlecht immers een grote voorsprong op Club Brugge. “De voorbije vijf jaar was er topspanning op elk vlak, zowel voor de titel, Europees voetbal als voor het behoud en dat zonder het systeem van de play-offs. Geen enkel deftig voetballand voert die play-offs in en daar is ook een reden voor.”

Ook het beoogde doel, namelijk meer topwedstrijden, is er niet uitgekomen doordat Kortrijk en Sint-Truiden zichelf overtroffen. “Hadden Genk en Standard zich wel geplaatst voor play-off I, dan was de tweede play-off nog oninteressanter geweest dan nu al het geval is. Bovendien zijn verrassingen inherent aan het voetbal, daar mag een systeem niet mee vallen of staan.”

De situatie waarin Roeselare op dit moment verkeert blijft ook voor beroering zorgen. “Dan hebben we het nog niet gehad over de echte sukkelaars, de nummers 15 en 16. De laatste kon niet meer sterven, want die was al dood. Maar vertel eens in de wereld dat we een club hebben die, midden in de competitie op vakantie is in Egypte. Je kan niet zeggen dat dit moet verbeterd worden, want dat wisten we van in het begin”, aldus Vandenbempt nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties