Seizoen vervloekt voor Ruiz

Kristof Blomme
| 4 reacties
Seizoen vervloekt voor Ruiz
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jaime Ruiz ligt opnieuw in de lappenmand. Voor de Colombiaanse spits van Westerlo is het een seizoen om heel snel te vergeten.

Jaime Ruiz werd afgelopen seizoen topschutter in de Jupiler League met achttien treffers. Dit seizoen kwam hij, mede door veel blessureleed, aan amper één doelpunt in elf wedstrijden. Nog voor het seizoen begon had de spits last van de adductoren. Uiteindelijk werd in september, na twee wedstrijden, beslist om de speler te opereren.

Eind december was hij eindelijk fit, maar amper drie matchen later liep hij een spierscheur op, waardoor hij weer een maand aan de kant stond. Ook toen was het leed nog niet geleden, want twee partijen na zijn rentree moest hij tegen Club Brugge tijdens de rust in de kleedkamer blijven met opnieuw een bilblessure.

In de play-offs leek de Colombiaan eindelijk weer fit. Hij kon in de vijf wedstrijden aantreden, maar scoren lukte niet meer. Tegen Cercle moest hij echter voor de pauze alweer vervangen worden. Hij liep een kneuzing van de heupkam op. Indien er in tijdens de scan geen scheur wordt gevonden zou hij toch kunnen aantreden tegen Mechelen, anders zit zijn seizoen er sowieso op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties