Limburg gek van "superderby"

Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Limburg gek van "superderby"
Foto: © SC

Morgenavond staan Racing Genk en STVV tegenover elkaar in de heenmatch van de barragewedstrijden voor Europees voetbal. Limburg wordt ondertussen gek van de confrontatie.

De partij tussen Racing Genk en STVV is altijd een beladen wedstrijd in het Limburgse. Maar deze keer is het niet zomaar een derby, maar een superderby. Er staat namelijk Europees voetbal op het spel. Iedereen in Limburg heeft een mening over de partij, over wie het nu het meeste verdient. Is dat STVV met wondercoach Brepoels? Of Genk dat zich via een schitterende remonte in play-off II toch nog naar deze ontknoping knokte?

"Wat ik gezien heb op training bevalt me", zegt STVV-coach Brepoels in HBvL. "Ik deel de mening niet dat wij een Genk-complex hebben. Dit is pas mijn eerste seizoen dat ik tegen Genk speel. We speelden 0-0 in Genk en verloren thuis met 2-4. Ik reken deze keer op een zege."

"Na onze zeven nederlagen op rij waren wij ook afgeschreven voor de play-offs I, maar je ziet waar we geëindigd zijn. Nu schuift iedereen Genk naar voren als favoriet. Ik zou zeggen, laat ze maar opnieuw doen. Wij zijn er klaar voor."

"Ik was gisteren even in Maasmechelen en kwam daar een aantal Genk-fans tegen, die spraken me aan en zeiden dat wij het zouden verdienen. Dat bewijst dat we veel sympathie hebben los geweekt. Wij verdienen dat Europees ticket op basis van het seizoen, maar het komt nu neer op deze twee wedstrijden. We gaan er alles aan doen."

Collega-trainer Frank Vercauteren verrast enigszins: "Wij zijn geen favoriet", zegt hij. "Vermoeidheid kan een rol gaan spelen, maar een sterke mentaliteit kan nu wonderen doen. Het zou sneu zijn voor STVV moesten ze nu nog naast dat Europees ticket grijpen, maar daar kunnen wij geen rekening mee houden."

"Ik feliciteer mijn spelersgroep met het behalen van de finale. De weg was lang, maar we hebben het gedaan. We hebben vertrouwen getankt. We zijn bezig aan de weg terug naar waar we horen. Hopelijk kunnen we dat donderdag en zondag opnieuw verder zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties