Vanoppen (G. Beerschot): "Nu is het genoeg geweest"

Vanoppen (G. Beerschot): "Nu is het genoeg geweest"
Foto: © SC

Bij Germinal Beerschot blijft het maar stormen. De strubbelingen in het bestuur zullen deze middag rond 14 uur besproken worden, weet HNB. Op die vergadering zal Patrick Vanoppen zo goed als zeker zijn ontslag indienen.

Vanoppen is het al langer oneens met de gang van zaken bij Germinal Beerschot. Vanoppen wilde de meerderheid van de aandelen bij G. Beerschot verwerven en daarna grote kuis houden. "Ik was op weg om dat te doen, maar binnen het bestuur hielden sommigen dit tegen", aldus Vanoppen in HNB. "Nu heb ik er genoeg van. Het ego van sommige bestuurders primeert, terwijl de politiek het voetbal misbruikt. Er is geen sportief- en jeugdbeleid. Ik vraag me af of de club geen financiële problemen tegemoet gaat."

Vanoppen is gekant tegen het plan van voorzitter Herman Kesters en erevoorzitter Jos Verhaegen om een gemeenschappelijk stadion voor G. Beerschot en Antwerp te bouwen. "We gaan de strubbelingen van de voorbije maanden bespreken", zegt Verhaegen. "Of er koppen rollen? Daar loop ik niet op vooruit. Als er iets gebeurt, zal de vergadering daarover beslissen. Maar ik zie geen enkele reden waarom Kesters zou aftreden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties