Iakovenko: "Deed deugd toen fans mijn naam scandeerden"

Iakovenko: "Deed deugd toen fans mijn naam scandeerden"
Foto: © SC

Voor Sascha Iakovenko was het een speciale avond. Voor het eerst speelde hij een wedstrijd met Westerlo op het veld van Anderlecht. De paarswitte fans sloten hem in de armen, niet gebruikelijk voor een tegenstander.

"Het was heel leuk om hier te spelen", aldus Iakovenko. "Ik ben ook vrij tevreden met mijn wedstrijd. Ik heb kansen gecreëerd voor onze spitsen. Spijtig dat ze niet konden scoren uit mijn voorzetten. Nee, ik heb niet op doel geschoten, maar ik speelde op de flank. Mijn taak bestond er uit om voorzetten in de box te geven. Dat had de trainer me opgedragen."

"Het was een heel goede sfeer. De fans hebben het speciaal voor mij gemaakt", knikte de Oekraïner die nog altijd eigendom is van Anderlecht. "Ja, ik hoorde de Anderlechtsupporters mijn naam scanderen. Dat deed enorm veel deugd. Ik heb heel veel respect voor deze club en zijn supporters. Ik heb nog een contract tot 2013 dus ik hoop wel terug te keren."

Toch wou Iakovenko Anderlecht punten afpakken. "En ik dacht dat het er in zat toen ze zo vroeg met tien vielen. Te veel spelers bij ons liepen echter met de bal in plaats van het simpel te houden. Dat was het probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties