Interview Chergui: "Kon niet blijven wachten op een kans"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Chergui: "Kon niet blijven wachten op een kans"
Foto: © SC

Zinho Chergui maakte zaterdag zijn debuut voor tweedeklasser Roeselare. De Antwerpenaar trainde slechts één dag mee, maar opende meteen met een sterke prestatie bij de West-Vlamingen. “Ik kon in Mechelen niet blijven wachten.”

Vorige zomer ruilde Chergui tweedeklasser Lommel United voor KV Mechelen. Peter Maes, de trainer die hem er graag bij had, wisselde tussendoor echter van ploeg en zijn opvolger, Marc Brys, gaf de linksachter geen kans.

Liever Lommel

“Ik heb enkele gesprekken met Brys gehad. Iedere keer kreeg ik dezelfde boodschap: blijven werken en mijn kans zou wel komen. Maar die kans kwam er niet en ik kan niet blijven wachten. Ik bel al 27 jaar hé”, zegt Chergui in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het was een frustrerende periode, maar ik heb nu ook eens met die jongens die je anders op tv ziet meegetraind. Dat was toch heel leuk.”

Een transfer tijdens de winterstop drong zich op. Lommel United melde zich bij KV Mechelen, maar geel-rood bereikte een akkoord met SV Roeselare. “Uiteraard had ik liever in Lommel gezeten”, stelt Chergui. “Ik heb daar vorig jaar bijna alle wedstrijden gespeeld. Het zou dus een logische keuze geweest zijn, maar het helpt niet om daarover te blijven praten.”

“Ik verdedig nu de kleuren van Roeselare en wil hier zoveel mogelijk spelen en ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk terug in de middenmoot staan. Als je in tweede klasse een reeks van vier, vijf matchen kan neerzetten, maak je een serieuze sprong in het klassement. Maar deze groep mag niet denken aan degradatievoetbal, daarvoor zitten er teveel jongens met ervaring op het hoogste niveau in.”

Vrijdag verscheen Chergui een eerste keer op het oefenveld. Een dag later maakte hij al de negentig minuten vol. “Op het einde was het toch even op de tanden bijten. Ik heb me in Mechelen goed gesoigneerd, maar ik mis matchritme. Dat is logisch. Ik zit nu nog maar op zestig, zeventig procent.”

Zinho of Zinou?

Blij dat hij terug kan voetballen, dat gevoel overheerst in eerste instantie bij Chergui. De Marokkaanse Belg is echter nog steeds ambitieus. “Ik ben heel snel van derde klasse naar eerste gegaan. Het kan nu even snel gaan in de omgekeerde richting, maar ik wil het tegenovergestelde bewijzen.”

“Ik heb nog steeds de ambitie om op het hoogste niveau te voetballen. Ik lig bij KV Mechelen nog een jaar onder contract. Hopelijk krijg ik daar of ergens elders mijn kans”, besluit Zinho Chergui. Of is het nu Zinou, zoals we soms lezen? “Thuis noemen ze me Zinho, maar vroeger werd die naam niet geaccepteerd op het gemeentehuis. Dus hebben ze me maar Zinou genoemd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties