Kawashima: "Japanse volk steunen met goede prestatie"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Kawashima: "Japanse volk steunen met goede prestatie"
Foto: © SC

Het zijn moeilijke tijden voor Eiji Kawashima. Met Lierse moet hij vechten voor het behoud in eerste klasse terwijl zijn vaderland zwaar getroffen is door een aardbeving en op een zucht van een nucleaire ramp staat.

“Ik kijk thuis voortdurend naar de Japanse televisie”, zegt Kawashima in Het Nieuwsblad. “Gelukkig trainen we vooral in de namiddag, zodat ik ’s ochtends wat langer kan slapen. Want ’s avonds zit ik vaak tot laat op. Slapen is moeilijk.”

Met de familie van Kawashima gaat het goed. “Ze drukken me op het hart dat ik geen zorgen moet maken, maar ze wonen iets boven Tokio, op zo’n 200 kilometer van de plaats van de kernramp. Ik maak me zorgen om de nucleaire dreiging.”

De ouders van Kawashima denken er voorlopig niet aan om naar veiligere oorden te trekken. “Mijn vader is verantwoordelijk voor de vuilnisophaling. Hij wil niet dat de afvalverwerking stopt en de straten straks vol met vuilnis komen te liggen. Typisch Japans. Net zoals de gepensioneerden nu die zich opofferen om in de kerncentrale te werken in plaats van jongere mensen.”

Aan een terugkeer naar Japan heeft Kawashima zelf niet gedacht. “Ik wil dat Lierse in eerste blijft. Het is moeilijk om te focussen. Ik denk er de hele tijd aan. Het Japanse volk heeft mij altijd enorm gesteund als speler. Door zondag goed te presteren kan ik hen troosten en een hart onder de riem steken. Ik wil hen nog eens wat goed nieuws brengen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties