Akpala: "Binnenkort speel ik in Engeland"

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
Akpala: "Binnenkort speel ik in Engeland"
Foto: © SC

Joseph Akpala kan terug lachen. De Nigeriaanse spits van Club Brugge maakte de voorbije twee maanden vijf doelpunten en droomt al luidop van een transfer naar Engeland.

Het seizoen van Akpala begon dramatisch. Een knieblessure in Minsk hield de aanvaller maanden aan de kant. “In de auto van de luchthaven naar huis heb ik geweend”, geeft Akpala toe in Het Nieuwsblad. “Toen ik thuiskwam, kon ik niet eens de trappen op naar mijn slaapkamer.”

De revalidatie was zwaar. “Sommige dagen werkte ik tot zes uur, met één rustdag per week. Het is mentaal moeilijk om door de pijngrens te gaan omdat je je niet opnieuw wil blesseren. Ik heb gewerkt om mijn knie sterker te maken, maar trainde ook op specifieke spitsenzaken.”

Akpala droomt er nog steeds van om in Engeland te voetballen. “Ik weet dat ik binnenkort in Engeland zal voetballen. Alleen weet ik nog niet hoe dichtbij die droom precies is. Natuurlijk hoop ik om er volgend seizoen al te spelen. Als het lukt, zou ik zeer blij zijn. En anders na volgend seizoen.”

Maar eerst misschien nog een titel? “Als je naar het klassement kijkt, is het mogelijk, maar we moeten ons concentreren op de volgende wedstrijd. Als we ons concentreren op de titel, dan dreigen we die match te verliezen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties