Coosemans moet vierde plaats helpen veiligstellen

Nico Wieme
| 11 reacties
Coosemans moet vierde plaats helpen veiligstellen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond gaat alle aandacht naar de toppers Standard-Anderlecht en AA Gent-KRC Genk. Toch staat er ook in het Waasland een niet onbelangrijk duel op het programma. Club wil de vierde stek behouden om zo Europa in te gaan, Lokeren gaat op zoek naar zijn eerste overwinning in PO1.

Lokeren gaat tegen Club Brugge op zoek naar zijn eerste driepunter in deze play-offs. Voor de bezoekers staat er meer op het spel: zij willen koste wat het kost die vierde plaats zo snel mogelijk veiligstellen. Als Westerlo dan een handje wil helpen door PO2 en de bekerfinale te winnen, is blauw-zwart zeker van Europees voetbal volgend jaar en hoeft het geen barragematchen meer te spelen.

De Waaslanders maakten het Standard afgelopen woensdag bijzonder moeilijk. Het Luikse middenveld kreeg geen poot aan de grond op Daknam en mocht zich meer dan gelukkig prijzen dat het op een diefje de drie punten kon meegraaien. Lokeren wil Club vanavond een soortgelijke ontvangst bieden. De puntenoogst van West-Vlamingen is de voorbije jaren op Lokeren aan de zeer magere kant.

Beide coaches hebben met enkele forfaits af te rekenen. Peter Maes kan niet rekenen op de geschorste Tiko en de geblesseerden Ibrahima Gueye en Mijat Maric. Nill De Pauw verdwijnt naar de bank, Geir Fevang komt in de ploeg. Adrie Koster moet het stellen zonder Jonathan Blondel (geschorst). Ronald Vargas, Wilfried Dalmat en Karel Geraerts liggen in de lappenmand. Colin Coosemans is hersteld van zijn klierkoorts en neemt meteen zijn plaats onder de lat weer in.

Lokeren: Copa - De Roover - Taravel - Overmeire - Persoons - De Ceulaer - Mokulu - Fevang - Tshimanga - De Bock - Leko

Club: Coosemans - Van Der Heyden - Hoefkens - Dirar - Simaeys - Akpala - Donk - Van Gijseghem - Vadis - Van Acker - Perisic

U kan de wedstrijd live volgen op uw favoriete website!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties