Kompany en Manchester City veroveren FA-Cup

Michiel Derwael
| 19 reacties
Kompany en Manchester City veroveren FA-Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 25 jaar heeft Manchester City nog eens een prijs gepakt in Engeland. De club van Vincent Kompany veroverde zaterdag de FA-Cup. In de finale werd Stoke City met 1-0 geklopt.

Manchester City, met Vincent Kompany in de basis, was bij aanvang van de wedstrijd torenhoog favoriet . Stoke City liet daarom het balbezit aan de Citizens en kroop achteruit. Halverwege de eerste helft kreeg Mario Balotelli de eerste goede kans. De Italiaan zag zijn schot uit de bovenhoek getikt worden door Thomas Sörensen. Tien minuten later besloot David Silva van dichtbij over.

Stoke speelde op de counter en kreeg pas na een uur spelen een kans. Kenwyne Jones zette Joleon Lescott opzij, maar zijn schot was te zwak om Joe Hart in de problemen te brengen. City voerde de druk op en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de openingstreffer.

Stoke kreeg de bal niet weggewerkt uit de gevaren, waarna de bal bij Silva belandde. De Spanjaard bereikte met een beetje geluk Yaya Touré, die niet aarzelde en bal tegen de netten knalde.

Ondanks het verlies mag Stoke City volgend seizoen deelnemen aan de Europa League. Manchester City is via de competitie al zeker van Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties