Koster: "Doelstelling behaald, nu rond de tafel"

Nico Wieme
| 50 reacties
Koster: "Doelstelling behaald, nu rond de tafel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adrie Koster slaagde er naar eigen zeggen in om Club Europees voetbal aan te bieden. De Nederlander vergat wel dat Cercle nog roet in het eten kan strooien. "Het hangt gewoon van de resultaten van Westerlo af in welke ronde we Europees moeten beginnen."

Club won met het kleinste verschil bij Lokeren. Adrie Koster toonde zich tevreden over de manier waarop. "We zijn hier nooit in de problemen gekomen. Soms waren we wel te slordig in de passing. Deze zege is verdiend. Voor de rust kregen we niet zoveel kansen. Gelukkig ging er wel één binnen. Na de pauze hadden we meer mogelijkheden."

De Zeeuw nam rustig de tijd om het voorbije seizoen te analyseren. "We speelden een zeer matige eerste seizoenshelft. Na Nieuwjaar liep het veel vlotter. We leden maar drie nederlagen meer (op Genk in de competitie en op Genk en Standard in PO1, red.). Tijdens PO1 hebben we in Jan Breydel te veel punten laten liggen.

Europa of niet?

Volgens Koster is het Europa Leagueticket binnen. De Clubcoach zag wel over het hoofd dat Cercle nog een terugmatch heeft in de finale van PO2. "We moesten PO1 en Europees voetbal halen. Daarin zijn we geslaagd. Het hangt gewoon van Westerlo af in welke voorronde we moeten beginnen. Ik ga binnenkort met het bestuur rond de tafel zitten om te zien hoe het zit voor volgend seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties