Courtois: "Genk moet hand in eigen boezem steken"

Courtois: "Genk moet hand in eigen boezem steken"
Foto: © SC

Thibaut Courtois trekt naar Chelsea en dat gebeurt niet in peis en vree. Genk vindt dat de jonge doelman zijn transfer forceerde, maar dat ziet Courtois zelf anders.

"Genk liet ons geen andere keuze", aldus Courtois in Het Nieuwsblad. "Ik vind het spijtig dat ze mij nu zwart maken. Ze moeten de hand net in eigen boezem steken en zich afvragen waar zij mee bezig zijn. Wat ze mij boden bij de gesprekken over een contractverlenging was echt weinig. Terwijl ik toch een sterkhouder was vorig seizoen."

"Toen had ik al beslist dat ik niet zou blijven. Genk hield daarna altijd de deur dicht voor transferbesprekingen. Ze hebben ons niet alles verteld wat er gebeurde. Dat vind ik heel jammer van hen. De mensen denken nu dat ik geld ga pakken op de bank bij Chelsea. Dat klopt niet. Ik kan nu sportief sneller een stap omhoog zetten."

"Chelsea zal me het eerste jaar uitlenen en dat zal allicht aan Atletico Madrid zijn. Daar moet ik normaal gezien mijn kans krijgen als eerste doelman. Afhankelijk van mijn prestaties zal ik misschien ook een tweede en een derde jaar uitgeleend worden om dan opgenomen te worden in de kern bij Chelsea."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties