Antwerpse voetbaloorlog blijft woeden

Kevin Pieters
Antwerpse voetbaloorlog blijft woeden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder deze week kon u op Voetbalkrant.com lezen dat Patrick Vanoppen 3.4 miljoen euro eist van Jos Verhaegen, beroepend op het concurrentiebeding.

Op de regionale televisiezender ATV kreeg dit verhaal uitgebreid de aandacht.  Een neutrale advocaat werd bevraagd omtrent het concurrentiebeding. Advocaat Jan Meerts is hierbij formeel. “Als er contractueel niets vastgelegd is rond een concurrentiebeding, lijkt  meneer Vanoppen geen kans te kunnen maken.  Er bestaat in België vrijheid van handel en concurrentie”, aldus Meerts.

Vanoppen geeft aan dat er geen expliciete verwijzing is in het contract tussen de ex-aandeelhouders en Vanoppen naar een concurrentiebeding, maar de Beerschot-voorzitter zegt desalniettemin kans te maken in dit dossier. Mogelijk moet het dan over een andere boeg gegooid worden. Het is aan Vanoppen om eventueel aan te tonen dat de overstap van de groep Verhaegen naar Antwerp als enige doel heeft om Beerschot schade te berokkenen. “Maar de bewijslast hiervan ligt bij de heer Vanoppen en een eersteklasser die moet gaan bewijzen schade te lijden door een tweedeklasser, zal geen gemakkelijke zaak zijn”, aldus Meert. Ook het begroten van eventuele schade is een moeilijke zaak in dit dossier.

Maar het verhaal eindigt hier niet. ATV gaf aan dat er mogelijks sprake is van contacten tussen het oude Antwerp-bestuur en Vanoppen om de deal met de groep Verhaegen niet te laten doorgaan.  Volgens het oude Antwerp-bestuur is het Patrick Vanoppen zelf die contact heeft opgezocht met Eddy Wauters en over de brug wilde komen met een som van 300.000 euro met de uitdrukkelijke vraag om niet in te gaan op de deal. Vanoppen ontkent niet dat er gesprekken zijn geweest, doch wijst Wauters aan als initiatiefnemer.

Dat er dus een enorme oorlog woedt tussen beide Antwerpse clubs is geen geheim meer.  De oorlog is een “prestige-oorlog” aan het worden met ego’s langs beide kanten en  met vertakkingen naar o.a. het stadiondossier , geschiedenis, fusieperikelen, supportersclans,…  Wordt ongetwijfeld vervolgd… in de zoveelste rechtszaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties