Reactie Odjidja: "Club geen team om 90 minuten oorlog te maken"

Melissa Maes
| 49 reacties
Odjidja: "Club geen team om 90 minuten oorlog te maken"
Foto: © SC

Na de Europese nederlaag tegen Birmingham City slikte Club Brugge zondag opnieuw een late tegengoal. Vadis Odjidja baalde na de match. “We haalden nooit ons vertrouwde niveau.”

“We voelden dat de partij van donderdag nog niet helemaal verteerd was. De thuisploeg zat wel mentaal als fysiek fris en dan weet je op voorhand dat het een moeilijke avond wordt tegen een team met een thuisreputatie zoals KV Kortrijk”, zegt Vadis Odjidja aan Het Nieuwsblad.

“Helaas haalden we nooit ons vertrouwde niveau en mankeerden we voorin de nodige présence om de thuisdefensie in verlegenheid te brengen. Bjorn Vleminckx stond steeds tegen een overmacht en toch opteerden we al te vaak voor een ongevaarlijke lange bal.”

“Als middenvelder is het dan wel knap frustrerend als je al die zinloze hoge ballen over je hoofd ziet vertrekken. We moeten leren om het nodige geduld te bewaren en voetballend de oplossingen te vinden. We hebben geen team om 90 minuten oorlog te maken in de zestien.”

“Voor de rust konden we nog via combinaties dreigen, maar in de tweede helft lukte dat nauwelijks nog. De coach vroeg nochtans tijdens de rust om verzorgder te spelen, maar dat is dus niet gelukt.”

“Een zege zou misschien niet verdiend geweest zijn voor ons, maar dat speelt geen rol. Het resultaat van Anderlecht heeft geen invloed gehad op onze prestatie. We waren louter gefocust op onze eigen wedstrijd en wilden hier opnieuw aansluiten met een zege.”

“De blessurelast laat zich wel steeds meer voelen op het veld. We missen toch wel verscheidene belangrijke pionnen en hierdoor verlies je automatismen. Bovendien missen we hun creativiteit, maar dat mag geen excuus zijn. Hun vervangers moeten zich ook de komende weken maar eens gaan bewijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties