Toppers en floppers: speeldag 19

Toppers en floppers: speeldag 19
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend stond de laatste speeldag van dit jaar op het programma. Onze redactie ging ook nu op zoek naar de toppers en floppers van deze speeldag.

TOPPERS:

Yassine El Ghanassy: De kans is bestaande dat de speler van AA Gent deze winter nog vertrekt bij de buffalo’s. Een extra reden om de middenvelder bij de toppers te zetten. Het was misschien wel de laatste keer. El Ghanassy was dit weekend enorm belangrijk voor zijn club. Met enkele klasseflitsen zorgde hij tegen Westerlo voor de ommekeer. Hij zorgde voor de aanvoer en pikte bovendien zijn doelpuntje mee.

KV Kortrijk: De ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck deed afgelopen weekend een uitstekende zaak. Het won van Standard en klimt naar de vierde plaats in het klassement. Ook in de Beker van België doet de club het uitstekend na een 2-0 overwinning tegen Beerschot. Op eigen veld blijft de eersteklasser enorm sterk met maar één nederlaag in competitie. Een sterke kandidaat voor de top zes dit seizoen.

David Destorme: Het moet niet altijd Julien Gorius zijn die met de pluimen gaat lopen. Dit weekend was het middenvelder Destorme die met twee doelpunten een groot aandeel had in het gelijkspel tegen OH Leuven. De offensieve middenvelder pikt ondertussen regelmatig zijn doelpuntje mee de laatste weken.  

FLOPPERS

Mikhail Sivakov: De Wit-Russische international speelde tegen Club Brugge een dramatische wedstrijd. Iets over het uur werd de middenvelder dan ook naar de kant gehaald door Darije Kalezic. De middenvelder flirte bovendien een hele tijd met de rode kaart, maar mocht van geluk spreken dat het niet zover kwam.     

Roland Juhasz: Een speler met zoveel ervaring ging dinsdagavond wel heel knullig in de fout. De verdediger had meerdere opties, maar trapte de bal zonder kijken weg op de rug van Makiese. Bij de jeugdploegen leert men in zo’n fase de bal steeds naar de buitenkant te werken en zo kan het nooit fout gaan. Jammer na een degelijke wedstrijd tegen onder andere topschutter Perbet. Dure punten die paars-wit liet liggen tegen Bergen.

Darije Kalezic: De oefenmeester van Zulte Waregem zien we dit seizoen niet meer op de bank zitten bij Essevee. Het blijkt dan toch niet de topcoach te zijn waar men op hoopte of van droomde. Vreemd genoeg liet de club nu wel weten dat er versterking op komst is, maar toen de brave man enkele weken geleden om versterking vroeg kreeg hij een duidelijk ‘NEE’ te horen. Of Kalezic de grote schuldige is aan de slechte resultaten valt zeer te betwijfelen volgens ons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties