Interview Dury: "Had dit niet gedaan voor een andere club"

Tomas Taecke
| 51 reacties
Dury: "Had dit niet gedaan voor een andere club"
Foto: © SC

Francky Dury reageerde vrijdagmorgen opgetogen over de terugkeer naar 'zijn' Zulte Waregem. De nieuwe hoofdtrainer van Essevee gaat in vrede uiteen met de KBVB en wil de resultaten van weleer terugbrengen naar de Gaverbeek.

Tomas Taecke in Waregem

"Ik heb deze beslissing genomen omdat Zulte Waregem de club van mijn hart is", stak Francky Dury van wal op zijn officiële voorstelling. "Voor eender welke andere club had ik dit nooit gedaan. De afgelopen dagen waren bewogen, dit was allesbehalve een eenvoudige beslissing."

"Ik wil deze mooie club zijn identiteit teruggeven", voegde de nieuwe hoofdtrainer eraan toe. "Dat vertaalt zich in hard werken, bescheiden zijn en de wil tonen om te winnen. Als we dit de komende maanden kunnen terugbrengen zal iedereen gelukkig zijn."

Dury was tot donderdag nog technisch directeur bij de KBVB, waar hij ook de nationale beloften onder zijn hoede nam. Net als sterke man Patrick Decuyper gaf de West-Vlaming aan dat hij met de bond op een nette manier uiteen is gegaan.

"Op de voetbalbond werkte ik binnen een professionele structuur, gerund door een topmanager. Steven Martens is een voorbeeld voor alle clubs, hij is de manager bij uitstek binnen het Belgische voetbal. Ik mocht er meedenken in een mooi verhaal en heb mijn taken ook met de volle focus uitgevoerd", aldus Dury.

"Toen ik een telefoontje kreeg van Zulte Waregem heb ik even moeten nadenken. Het was een moeilijke beslissing, maar als de club van je hart roept dan kom je terug", was Dury enthousiast over zijn grote liefde.

Dury stelde in zijn vorige periode aan de Gaverbeek alles in het werk om de club verder te professionaliseren. De vraag luidt of de nieuwe keuzeheer zich enkel bij het veldwerk zal houden of ook op technisch vlak zal meedenken met de hogere pieten.

"Zoals ik daarnet zei moeten we bescheiden zijn. Ik zal hard werken op het trainingsveld om resultaten terug te brengen, de rest zien we later wel. Het is niet nodig om vijf nieuwe spelers of een nieuwe ploeg te vragen. Ik ken dit team en ik ken de eerste klasse: dit Zulte Waregem is bekwaam genoeg om in  de hoogste afdeling te blijven", weet de nieuwe Essevee-coach.

"De laatste maanden was er enkel negatieve publiciteit rond Zulte Waregem. Het is meestal niet goed wanneer je elke dag in de krant verschijnt", glimlachte de coach. "Het is de taak van de spelers, de technische staf, het bestuur, de supporters en de sponsors om deze club in eerste klasse te houden. We hebben onze lessen getrokken, straks beginnen we eraan", aldus Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties