Courtois: "Ik geloof niet dat ik topfavoriet ben"

Melissa Maes
| 119 reacties
Courtois: "Ik geloof niet dat ik topfavoriet ben"
Foto: © SC

Thibaut Courtois is een van de topfavorieten om woensdag de Gouden Schoen te winnen, maar dat maakt de goalie van Atlético Madrid niet nerveus. “Ik geloof niet dat ik topfavoriet ben.”

“Die Gouden Schoen maakt me niet nerveus. Ten eerste omdat ik niet geloof dat ik de topfavoriet ben en ten tweede, omdat ik altijd kalm blijf. Dat hebben ze bij Chelsea onlangs nog wetenschappelijk vastgesteld tijdens een stresstest”, vertrouwt Thibaut Courtois HLN toe.

Hoe schat de doelman zijn kansen in? “Als ik bij Racing Genk was gebleven en blijven presteren, was er weinig discussie volgens mij. Maar nu heb je Suarez, Odjidja, Witsel, Gillet, .. . Als doelman moet je ook een héél jaar sterk presteren. Je moet kampioen worden en je moet bepalend zijn geweest. Anders kijken ze gewoon over je heen. Maar ja, dat is ons lot zeker?”

"2011 is gewoon ongelooflijk geweest. Als je me in januari vorig jaar had gezegd dat ik kans zou maken om de Gouden Schoen te winnen, had ik je niet geloofd. Het gaat allemaal heel snel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties