Geen Belgisch team meer in Viareggio

Glenn Schrader
| 9 reacties
Geen Belgisch team meer in Viareggio
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het jeugdtornooi van Viareggio zal geen Belgisch tintje meer kleuren tijdens de volgende wedstrijden. Zowel Club Brugge als Anderlecht eindigden tweede in hun poule, maar konden zich niet kwalificeren.

Club Brugge moest in zijn laatste groepswedstrijd een overwinning behalen om nog een waterkansje te hebben voor de zestiende finales. Op het kunstgrasveld stelden ze coach Philippe Clement niet teleur en wonnen ze met 2-1 tegen Varese.

“Dit is echt een beloning voor de hele groep. Ze zijn de hele wedstrijd door voor blijven knokken. We speelden een knap tornooi en vandaag heb ik de beste wedstrijd van het seizoen gezien van mijn jongens, aldus Clement. 

“Varese speelde vorig seizoen toch wel de halve finale van dit tornooi, dat wil dus wat zeggen. Dit is een opsteker, ook al kwalificeren we ons niet, dit pakken ze ons niet meer af”, besluit de oud-verdediger van Club Brugge.

Door een slecht doelsaldo konden ze ondanks hun tweede plaats hun niet kwalificeren.

Ook Anderlecht niet gekwalificeerd

Ook de nieuwe garde van Anderlecht kon geen aanspraak maken op een plekje bij de laatste zestien. Zij eindigen, net zoals Club Brugge, op de tweede plaats in hun poule.  Na drie gelijke spelen tegen onder meer Inter en Siena mogen ze het vliegtuig terug naar België nemen. Door het laag puntenaantal zijn ze er niet in klaargespeeld zich te selecteren bij de beste tweedes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties