Interview Degraen: "PO1 niet halen zou grote teleurstelling zijn"

Andrea Doino
| 10 reacties
Degraen: "PO1 niet halen zou grote teleurstelling zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie is Genk nog niet zeker van deelname aan PO1. Kortrijk heeft evenveel punten als de Limburgers en staat zevende. Het belooft nog een spannende strijd te worden tussen de twee eersteklassers voor het laatste ticket in PO1.

PO2 halen zou een teleurstelling zijn”
Ook volgens algemeen directeur van Racing Genk Dirk Degraen zou het hard aankomen als PO1 niet wordt behaald. “Het zou zeker en vast een grote teleurstelling zijn als we niet bij de eerste zes geraken want dat was toch één van de twee doelstellingen die we voor het begin van het nieuwe seizoen hadden vooropgesteld.”

“De eerste doelstelling was de poules behalen van de Europa League maar omdat we de Champions League hebben behaald, zijn we op Europees vlak eigenlijk best tevreden. De tweede doelstelling was PO1 en daar maken we nog een goede kans op. We staan nog altijd zesde”, aldus Degraen.

PO2 zou een slechte zaak zijn voor de landskampioen. Toppers tegen Club Brugge, Standard, Anderlecht en AA Gent trekken natuurlijk veel meer supporters aan dan een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Zulte Waregem. Dat heeft natuurlijk ook zijn invloed op de inkomsten. Sportief gaat Genk er ook niet op vooruit door buiten de top zes te eindigen.

Dirk Degraen antwoordde kort maar krachtig op een mogelijke deelname aan PO2. “Op sportief vlak zou dat betekenen dat we naar PO2 moeten gaan en op financieel vlak gaan we minder inkomsten hebben.”

“Er zijn veel redenen voor het mindere seizoen”
Het mindere seizoen van Genk kan te wijten zijn aan het vertrek van doelman Thibaut Courtois, Marvin Ogunjimi die met zijn hoofd al in Mallorca zat in de eerste fase van de competitie en het plotse vertrek van Franky Vercauteren. Ook Degraen vindt dat er meerdere factoren hebben gezorgd voor de mindere resultaten.

“Ik kan tientallen redenen geven voor het mindere seizoen van Racing Genk, maar daar ga ik niet verder op in. We hebben zeker voldoende kwaliteit in de groep. Het is ook niet noodzakelijk dat we zes op zes halen tegen Westerlo en AA Gent. Een drie op zes kan ook al voldoende zijn. Het ligt eraan wat onze concurrenten presteren.”

“Over Mario Been zijn we zeer tevreden, anders hadden we zijn contract ook niet verlengd. Als we PO1 niet zouden halen, dan moeten we de situatie wel gaan evalueren”, vertelt de algemene directeur van Genk.  Eind november van vorig jaar werd de overeenkomst tussen de Nederlandse coach en de club verlengd tot 2014. Been werd in het begin van het seizoen aangesteld als vervanger voor Franky Vercauteren die een lucratieve aanbieding kreeg in het Midden-Oosten.

Ontslag Vercauteren
De ex-coach van Genk werd vorige week ontslagen bij zijn club Al-Jazira. Over het ontslag van Vercauteren wilde algemeen directeur Degraen niet veel kwijt. “Daar denk ik niets over”, luidde de korte reactie.

Genk zal het dit seizoen alvast moeten doen zonder sterkhouder David Hubert. De speler heeft al van in het begin van het seizoen last van de buikspieren en n
a consultatie bij professor Bellemans bleek dat een nieuwe operatie nodig is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties