Interview Vanhaezebrouck: "Deze kans mogen we niet laten schieten"

Tomas Taecke
| 6 reacties
Vanhaezebrouck: "Deze kans mogen we niet laten schieten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVK-coach Hein Vanhaezebrouck kan zaterdag de kroon op een prachtig seizoen zetten met bekerwinst tegen Lokeren. "Het seizoen is nu al geslaagd, maar toch zullen we enorm ontgoocheld zijn als het op de Heizel zou mislopen".

Tomas Taecke in Kortrijk

Daags na de kwalificatie voor PO1 ontmoette Hein Vanhaezebrouck de verzamelde pers in het spelershotel van KV Kortrijk. Onze redactie sprak op deze zonovergoten lentedag met de succesvolle coach, die KVK en zijn entourage zaterdag van bekerwinst wil laten genieten.

Hein, heb je ooit zo hard toegeleefd naar een wedstrijd als deze bekerfinale?

"Het is niet zo dat ik sinds de gewonnen halve finale elke dag met die finale bezig ben geweest. Pas na de wedstrijd tegen Beerschot is die finale echt een onderwerp geworden. Ik heb dat ook bewust van de spelersgroep proberen af te houden. De overvolle kalender zorgt er ook voor dat je geen tijd hebt om te dagdromen over die beker. De match van woensdag was voor ons eveneens van levensbelang".

Is die kwalificatie voor PO1 een mooi vangnet indien het zaterdag verkeerd zou lopen?

"Vooral mentaal is dat heel belangrijk. Ik zie het als een verlengstuk van de competitie, want anders had er na de bekerfinale wel een bepaalde decompressie opgetreden. Je probeert die spelers wel keer op keer klaar te stomen, maar dat zijn ook maar mensen. PO1 is heel mooi en brengt de nodige spankracht met zich mee, maar die PO2 moet toch dringend herzien worden. Een systeem waarbij de nummer zeven in het klassement een bonus heeft op de nummer veertien is op zijn zachtst gezegd wel aangewezen".

De spelers van die nummer zeven (Cercle Brugge) zaten woensdagavond in zak en as. Zal die ontgoocheling, gezien het prachtige seizoen van KVK, zaterdag niet iets minder zijn in jullie rangen?

"Absoluut niet. Geloof mij vrij, als we zaterdag verliezen zal dat een enorme klap zijn. Kortrijk kan voor het eerst in de geschiedenis een prijs pakken en dat mogen we nu niet laten schieten. We zullen er alles aan doen om die beker mee naar Kortrijk te nemen, maar eenvoudig zal dat niet zijn. Lokeren is toch de ploeg in vorm die al acht wedstrijden niet meer verloren heeft. Ze hebben ook meer ervaring om dit soort wedstrijden te betwisten, doordat ze vorig seizoen nog in P01 speelden met quasi dezelfde spelerskern. Let op; ik wil mij niet in de underdog-positie wurmen. Eens de bal aan het rollen gaat zijn de kansen in evenwicht. De wedstrijd zal door details beslist worden, dus moeten we zorgen dat we klaar zijn en er vanaf de eerste minuut staan".

Op het einde van alweer een topseizoen zullen bepaalde sterkhouders straks opnieuw andere oorden opzoeken. Waar vind je die kracht om telkens opnieuw te beginnen?

"Dat is eigen aan Kortrijk en dat moet je als trainer ook aanvaarden. Het is logisch dat onze beste spelers weggeplukt worden, ook dit jaar waren 14 van onze 21 kernspelers nieuwe jongens. Sommige trainers vertrekken wanneer ze het maximale met een spelersgroep bereikt hebben. Ik steek zo niet in elkaar. Laat ons eerlijk zijn: dit seizoen zal volgend jaar moeilijk te evenaren zijn, maar dat is geen reden om bij KVK te vertrekken. Het bestuur doet er overigens alles aan om budgettair te groeien. Er worden veel inspanningen geleverd om de regio en supporters bij de club te betrekken, net daarom is bekerwinst enorm belangrijk voor Kortrijk".

Tot slot, heb je Peter Maes al gecontacteerd deze week?

"Ik weet zelf niet of ik zijn nummer heb (lacht). Neen, ik ben niet zo'n trainer die alle collega's gaat bellen of berichten sturen. Ik zal hem zaterdag wel zien en kan dan met hem praten. Het nummer van Rudy (Cossey nvdr.) heb ik wel (lacht)".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties