Knotsgekke wedstrijd levert Cercle drie punten op

Tomas Taecke
| 35 reacties

Na een spektakelstuk heeft Cercle Brugge tegen OHL zijn tweede opeenvolgende overwinning in PO2 geboekt. Groen-zwart trok in een waar doelpuntenfestival aan het langste eind (6-4).

Tomas Taecke in Brugge

Met een driepunter op zak begon Cercle beter dan OHL aan zijn tweede opdracht in PO2. Na twee minuten moest Kaminski meteen plat op een geplaatst vluchtschot van Iachtchouk. Nauwelijks één minuut later kreeg de middenvelder een nieuwe mogelijkheid. Op voorzet van Rudy werkte de Oekraïner de bal net naast de open doelmond. Dezelfde elf Cercle-spelers die Mechelen vorige week nekten, grepen ook OHL meteen bij de keel. Dat resulteerde nog voor het kwartier in een eerste doelpunt. Rudy schakelde zijn tegenstander Weuts met een knappe sleepbeweging uit en trapte vervolgens voorbij Kaminski (1-0).

Nauwelijks twee minuten later kon Vetokele een nieuwe mogelijkheid verzilveren. Iachtchouk stuurde de spits in het straatje, die Dejmek aftroefde en vervolgens netjes door de benen van Kaminski binnenschoof (2-0). De Leuvenaars trapten af en versierden een hoekschop. Gislason klom het hoogst en kopte meteen de aansluitingstreffer tegen de netten (2-1). Na drie goals in vijf minuten tijd ging de storm even liggen. Vlak voor het halfuur ging Carvalho, voor een vlot combinerend Cercle, nog eens zijn kans. Zijn schot vanop afstand dwarrelde over de goal van Kaminski. In de daaropvolgende actie bediende Rudy knap Van Eenoo, maar de youngster zag zijn schot via Kaminski en de paal terug in het veld keren.

Eerste helft levert zes doelpunten op

Cercle ging op zoek naar een derde treffer en was daar enkele keren heel dicht bij. Van Eenoo raakte in twee pogingen niet voorbij Raymaekers, die zijn lijf en leden in de strijd gooide om een derde tegendoelpunt te vermijden. Tevergeefs, want al snel mocht Kaminski zich opnieuw omdraaien. Carvalho knalde het leer zonder twijfelen via de dwarslat in de bovenhoek (3-1).

Terwijl de Leuvenaars echt niet vaak in de buurt van het vijandig doel kwamen, slaagden ze er toch opnieuw in de aansluitingstreffer te scoren. De vrijschop van Remacle ging via de muur en de grasmat boven Coppens in de bovenhoek (3-2). Met een gelukje kwamen de Leuvenaars vlak voor de pauze opnieuw in de wedstrijd. En het werd nog beter voor de bezoekers. Azevedo knalde na een knappe individuele actie de gelijkmaker op slag van rust voorbij Coppens (3-3). Na een knotsgekke eerste helft trokken beide teams met gemengde gevoelens richting kleedkamers.

Na de pauze ging het doelpuntenfestival gewoon verder. Vetokele kopte netjes door tot bij Portier, die Kaminski fusilleerde met een volley in de verste hoek (4-3). Na zeven minuten in de tweede helft deed Iachtchouk nog maar eens de netten trillen. De Oekraïner nam de bal vanop twintig meter op de slof en liet de vijandige doelman geen schijn van kans (5-3). Nog voor het uur liet Van Eenoo zelf de kans liggen op de 6-3. De middenvelder lepelde de bal over Kaminski, maar ook over het lege doel. Het volgende doelpunt viel al snel aan de overkant. De ingevallen Iakovenko schoof de lage voorzet van Ruytinx onder Coppens door (5-4).

Ook na de pauze regent het goals

Hoewel het spel slordiger werd, volgden de kansen elkaar vlot op. Portier kon halfweg de tweede helft van dichtbij zijn kans gaan, maar de centrale verdediger mikte onbesuisd over. Kaminski redde vervolgens een vrijschop van Van Eenoo, Iachtchouk knalde de rebound vanop vijf meter in de bovenste tribune. Aan de overzijde ging Coppens niet vrijuit op een hoge voorzet, Remacle schoot - gelukkig voor de thuisdoelman - net over de dwarsligger. Nog maar eens Iachtchouk miste opnieuw de mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen. Na voorbereidend werk van van Eenoo hield Kaminski de aanvaller met een fantastische save van zijn tweede goal. De daaropvolgende hoekschop leverde meteen een nieuwe kans. Evens kon ditmaal koppen, een Leuvense verdediger bracht redding op de doellijn.

Toch viel het tiende doelpunt een kwartier voor inrukken. Evens bereikte Rudy, die zijn tweede van de avond binnentrapte (6-4). In het slotkwartier was OHL niet meer in staat om voor de derde keer de aansluitingstreffer aan te tekenen. Ook Cercle nam wat gas terug, waardoor er een einde kwam aan de doelpuntenregen. Na een enorm aangenaam kijkstuk pakt groen-zwart opnieuw de volle buit. De Bruggelingen gaan aan kop in Groep A van PO2, terwijl OHL met één op zes stilaan aan vakantie mag denken.