Interview Köteles: "Ik heb heel hard gewerkt"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Köteles: "Ik heb heel hard gewerkt"
Foto: © SC

Laszlo Köteles heeft er enkele moeilijke maanden met blessureleed opzitten, zo vertelde hij aan onze redactie. Na zijn goede invalbeurt vorige week staat hij straks weer aan de aftrap tegen AA Gent.

Robby Morren in Genk

Is je blessure nu helemaal verleden tijd?
"De blessure is helemaal weg, ik heb geen pijn meer en ik heb ook geen reactie gehad na de match tegen Club Brugge. Fysiek ben ik helemaal in orde maar ik was wel mentaal vermoeid na die wedstrijd. Ik had immers 2 maanden geen wedstrijd meer gespeeld."

Vorige week was je eerste wedstrijd op de bank na je blessure en je moest al onmiddellijk vol aan de bak. Had je dat kunnen denken?
"Ik had deze situatie niet verwacht. Niemand wenst iemand anders een blessure toe maar ik bereid mezelf altijd voor alsof ik zou spelen, ook als ik op de bank begin. Ik moet altijd klaar zijn. Ik wist ook niet helemaal wat te verwachten toen ik vorige week moest invallen, ik wist niet hoe het met mijn vormpeil staat. Ik ben de laatste tien jaar immers nooit langer dan een week out geweest."

Tegen Club Brugge balde je de vuisten na een puike redding. Is dat een manier om jezelf op te peppen?
"Vorig jaar was ik tweede doelman en ik heb hard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Na goede reddingen komt soms de ontlading, zeker na die blessure. Ik heb heel hard aan mijn herstel gewerkt en dan doet het deugd als dat vruchten afwerpt."

Moeten jullie de volgende twee wedstrijden winnen als je in de running wil blijven voor een Europees ticket?
"We hebben vorige week een slechte zaak gedaan door te verliezen in Brugge want onze concurrenten wonnen wel. Elke wedstrijd is belangrijk in play-off 1 en iedereen kan winnen tegen iedereen. Wij moeten sowieso elke match gaan voor winst en zeker thuis met de supporters achter ons."

Waarom is er zo'n groot verschil tussen jullie thuis- en uitwedstrijden?
"Normaal zou er niet zo'n groot verschil mogen zijn want elke week komen er heel veel supporters mee op verplaatsing om ons te steunen. We hebben dit seizoen wel onder druk gestaan en tot de laatste match moeten vechten om in PO 1 te geraken. In ons eigen stadion spelen we met een vrijer gevoel en dan loopt het makkelijker. Ik denk ook dat de ploegen die naar hier moeten komen dat toch met wat stress doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties