"Dat ze maar proberen mij te schaduwen"

"Dat ze maar proberen mij te schaduwen"
Foto: © SC

Kevin De Bruyne wil vanavond weer een topprestatie neerzetten tegen Anderlecht. In het Astridpark kreeg de Genkse motor nog een applaus van het thuispubliek na een schitterende wedstrijd. Vanavond wil hij dat nog eens overdoen.

De Bruyne verwacht alvast niet dat Anderlecht weer met open ogen in de val gaat lopen. "Ik verwacht dat ze het wat meer behouden zullen aanpakken, ja" zegt hij in Het Nieuwsblad. "Al blijven Genk en Anderlecht twee aanvallende ploegen, die toch vooral offensief zullen denken. Dat is alleszins onze filosofie, die zullen we niet snel veranderen. Als je kan winnen op Anderlecht met aanvallend voetbal, moet dat ook thuis kunnen."

"Onze taak is simpel: we moeten blijven winnen. Alleen dan kan het misschien nog spannend worden voor de eerste twee plaatsen. Genk moet een vrijwel perfect parcours afleggen, terwijl Club en Anderlecht nog steken mogen laten vallen. Ons grote voordeel is dat we zonder stress aan onze laatste wedstrijden kunnen beginnen. Dat is bij hen wel anders."

Over de persoonlijke bewaker die hij al meekreeg in deze play-offs is hij onverschillig. Anderlecht deed het vorige keer zonder, maar kan dat vanavond misschien veranderen. "Ze mogen het altijd proberen. Ik heb al genoeg goede matchen gespeeld waarin ik met mandekking te maken had. En dan nog, als Anderlecht één of twee mannetjes opoffert aan mij, dan kunnen mijn ploegmaats daarvan profiteren en op hun beurt gevaarlijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties