Interview Van den Brom: "Mijn filosofie: mooi en attractief voetbal"

Van den Brom: "Mijn filosofie: mooi en attractief voetbal"
Foto: © SC

John van den Brom werd woensdagnamiddag officieel voorgesteld bij Anderlecht. De Nederlander maakte direct zijn ambities bekend: de ploeg mooi en attractief voetbal laten serveren en daarbij de resultaten niet uit het oog verliezen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het leek alsof de hele verzamelde pers naar Anderlecht was afgezakt om de nieuwe coach de eerste keer aan het woord te horen. En ze werden niet ontgoocheld: de ex-coach van Vitesse draaide niet rond de pot. Hij wil attractief voetbal brengen, maar ook resultaten halen. Te beginnen met het bereiken van de groepsfases van de Champions League.

Nog geen Frans

Zijn eerste verklaring was echter als excuus bedoeld. "Ik wil me excuseren want ik spreek nog geen Frans, maar ga absoluut mijn best doen om het zo snel mogelijk te praten", vertelde Van den Brom, die ook een reden gaf waarom de overgang even aansleepte. "Het heeft even geduurd, maar ik ben blij en trots dat een grote club als Anderlecht bij mij is terecht gekomen."

Bij Vitesse vertrekt hij echter met een wrang gevoel. "Ik was op afzondering met Vitesse toen ik hoorde dat er op de site van de club verklaringen en quotes verschenen waren waarin ik zei dat ik niet naar Anderlecht vertrok. Ik was verrast, want dat had ik nooit gezegd. Twee dagen later kwam men mij dan vertellen dat men niet meer op mij rekende voor volgend seizoen. De mensen rond eigenaar Jordania hebben me dat verteld. Ik zal altijd een fan van Vitesse blijven, maar dat heeft toch pijn gedaan."

Jonge voetballers laten doorstromen

Op dat moment nam hij terug contact op met Anderlecht. "Ik ben blij dat het toch nog in orde is gekomen. De eerste indruk toen ze mij hier rondleiden was fantastisch. Ik ben heel wat gewoon, maar dit is toch iets nieuws voor mij. Ook al toen de voorzitter me thuis heeft ontvangen: dat warme onthaal betekende veel voor mij."

Volgende week neemt hij nog een weekje vakantie, maar daarna begint Van den Brom met de voorbereidingen. "Mijn vrouw zal trouwens niet veel aan mij hebben, want ik ga tijdens de vakantie al beginnen DVD's te bekijken en te studeren", knipoogde de Nederlander. "Ik wil zorgen voor mooi en attractief voetbal, dat is ook altijd mijn filosofie geweest en dat is ook die van Anderlecht als ik de naam hoor. En als ik de kern bekijk, zie ik ook dat ik enorm veel aanvallend potentieel tot mijn beschikking heb. Ik wil ook jonge gasten laten doorstromen, want ik werk graag met jonge voetballers."

Doorstoten naar CL

In korte tijd weet Van den Brom ook dat de verwachtingen hoog zijn bij Anderlecht, maar dat stoort hem niet. "De ambitie? Kampioen spelen! Dat moest ik zeggen van de voorzitter", lachte hij. "Serieus, ik ben blij dat ik bij een club zit waar ik eindelijk de mogelijkheid heb om kampioen te kunnen en moeten spelen."

Op korte termijn zal hij echter al serieus aan de bak moeten in de voorrondes van de Champions League. "Dat is een mooie uitdaging. Het is het doel om in de groepsfases terecht te komen. Of ik gewoon ben met vedetten te werken? Voor mij zijn er geen vedetten, het team is het belangrijkste. Ik kan daar mee om."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties