Beerschot: eindelijk rustig

Beerschot: eindelijk rustig
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot kende afgelopen seizoen een bewogen jaar. Sportief gezien kwam het nooit echt in de problemen, maar echt schitteren deed de club ook niet. Gelukkig kon de club rekenen op een sterke thuisreputatie.

Het was vooral extra sportief dat de club heel wat klappen kreeg te verwerken, maar sterke man Patrick Vanoppen hield het hoofd boven water en zorgde er uiteindelijk voor dat de club zijn licentie kreeg.

Shoppen in Nederland
Uit het transferbeleid van Beerschot kunnen we afleiden dat het dit seizoen absoluut beter moet dan afgelopen seizoen. De club haalde een tiental nieuwe spelers binnen en vooral bij de Nederlandse topclub PSV werd er flink geshopt. Zo komen Funso Ojo, Stijn Wuytens en Stefano Marzo over vanuit Nederland. Met een Nederlandse trainer als Adrie Koster kan dit alleen maar vuurwerk opleveren.

Vooraan haalde het met Elimane Coulibaly een nieuwe diepe spits in huis. Bovendien wist te club tot op heden ook de meeste sterkhouders te behouden. Vooral het blijven van smaakmaker Hernan Losada is een enorm pluspunt voor de Kielse club.

Rustig seizoen op alle gebied
Beerschot moet in staat zijn om een rustig seizoen te draaien. Het zal eerder naar boven moeten kijken, dan naar beneden. Toch is de competitiestart van de ratten geen cadeau. De eerste twee verplaatsingen van het seizoen mag Beerschot al meteen Club Brugge en Anderlecht bekampen. Als de Antwerpse club in staat is om de sterke thuisreputatie hoog te houden, dan mogen ze zich op het Kiel al warm maken voor enkele mooie wedstrijden in het eigen stadion.

Aanvallend voetbal en heel wat doelpunten dat is waar coach Adrie Koster voor staat, maar lukt hem dat ook bij zijn nieuwe club. Bij Beerschot is men momenteel nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, maar ook dat zou spoedig in orde komen.

Onze prognose: 10de

Transfers:
IN: Adrie Koster (coach), Koen Van Langendonck (Bochelt), Funso Ojo, Stijn Wuytens
en Stefano Marzo (PSV), Frédéric Brillant (KV Oostende), Stefan Deloose (Lokeren),
Elimane Coulibaly (AA Gent), Joachim Mununga (Gençlerbirligi), Goran Galesic (ND
Gorica), Boldiszar Bodor (Kreta)

UIT: Tome Pacovski (KV Mechelen), Kristof Maes (Gent), Peter Van der Heyden, Sherjill
MacDonald (Chicago Fire), Mike Smet (Eendracht Aalst), Arnor Angeli (Terug naar
Standard), Bavon Tshibuabua (Ujpest)

Vermoedelijk basiselftal: Stijnen, Mikulic, Bodor, Brillant, Ozturk, Ojo, S. Wuytens,
Losada, Mununga, Galesic, Coulibaly

Door Dirk Pieters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties