"Suarez zal loodzwaar getest worden"

Mathias Dumarey
| 20 reacties
"Suarez zal loodzwaar getest worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Matias Suarez ondergaat binnenkort nieuwe tests bij zijn mogelijk nieuwe club CSKA Moskou. En die testen blijken allesbehalve een pretje...

Matias Suarez zag deze zomer een lucratieve transfer naar CSKA Moskou afspringen omdat hij niet door de medische tests geraakte bij de Russen. Ook andere spelers uit onze competitie, zoals Rudy (Cercle Brugge) en Kanu (Standard) konden niet naar Rusland omdat ze faalden.

Suarez trekt binnenkort opnieuw naar München om twee dagen te testen. Volgens João Carlos, nu speler bij Anzhi en vroeger aan de slag bij Lokeren en Genk, en Patrick Mork, een spelersmakelaar, zijn die tests niet van de poes. "Russische clubs betalen veel geld voor spelers en willen dan ook niets aan het toeval overlaten. Als je een klein pijntje hebt, doen ze niet moeilijk. Maar als één detail zou kunnen leiden tot een lange blessure, heb je wel een probleem", stelt João Carlos in HNB.

Ook Patrick Mork, spelersmakelaar van de Zweden Rasmus Elm en Pontus Wernbloom, kent de verschrikkelijke tests. "Mijn twee cliënten hebben verschrikkelijk afgezien in München. Hun hele lichaam werd binnenstebuiten gekeerd. Elk mogelijk kwaaltje werd opgespoord.", weet Mork.

"Ze testen alles: bloed, urine, hart, longen, ...", gaat João Carlos verder. "Vooral de rug, knieën en de enkels worden zeer grondig gescreend. Vermijdbare spierletsels moeten ook uitgesloten worden. Verder wordt ook je uithouding gemeten. Op een loopband moet je rennen tot zij aan je hartslag zien wanneer je in het rood gaat. De ene speler kan het al langer volhouden dan de andere", besluit de Braziliaanse verdediger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties