'Champions League verleidde Nuytinck naar Anderlecht'

Koen Schaaphok
| 7 reacties
'Champions League verleidde Nuytinck naar Anderlecht'
Foto: © SC

De komst van ex-NEC Nijmegen-verdediger Bram Nuytinck naar landskampioen Anderlecht had heel wat voeten in de aarde. Pas toen paars-wit zich kwalificeerden voor de Champions League, zag de Nederlander wel iets in een transfer naar Brussel.

Herman Van Holsbeeck weet goed hoe het allemaal ging. Oorspronkelijk was AZ-verdediger Niklas Moisander het doel van Anderlecht. Uiteindelijk ging die transfer niet door en was het Ajax die met de Fin aan de haal ging. Vervolgens verlegde de kampioen hun interesse dan maar naar NEC-verdediger Bram Nuytinck. Die liep er echter niet zo warm voor, weet Het Laatste Nieuws.

Njet

"Toen bleek dat Niklas Moisander onhaalbaar bleek, polsten we bij Nuytinck. Die vertelde doodleuk dat hij niet naar Anderlecht wilde komen. Hij wou naar een grotere competitie. Na de kwalificatie tegen AEL Limassol bereikte ons de informatie dat Nuytinck wel naar Anderlecht wilde komen. Zo zie je wat Champions League losmaakt bij spelers", lacht Herman Van Holsbeeck.

De Champions League heeft ook voor een mooier budget gezorgd bij paars-wit. Al is dat geen vrijkaartje tot overdreven uitgaven op de transfermarkt volgens Van Holsbeeck. "Als wij op en budget van veertig miljoen euro een speler van vier of vijf miljoen euro aantrekken en die flopt, dan nemen wij een onverantwoord risico.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties