Vanoppen: "Politici kennen er geen zak van"

Christophe van den Boom
| 504 reacties
Vanoppen: "Politici kennen er geen zak van"
Foto: © SC

Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen nood heeft aan een gezamenlijk voetbalstadion. De onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open VLD mogen wat hem betreft die plannen opbergen.

De politici besloten dat Antwerp en Beerschot snel tot een overeenkomst moeten komen of het plan voor een gemeenschappelijk stadion wordt opgeborgen. Maar Vanoppen heeft er geen oren naar.

“Er zijn in Antwerpen drie voetbalclubs en die willen allemaal vooruit. Ik heb verschillende plannen waar al die clubs beter van worden. Maar politici willen alleen maar dingen door mijn strot duwen. Het is door de politiek dat er geen topvoetbal gespeeld wordt in Antwerpen. Het is hopeloos, zo gaat het Antwerpse topvoetbal kapot", reageert Vanoppen in Het Nieuwsblad. 

“Die politici kennen er geen zak van”, aldus Vanoppen. “Ik heb het gehad. Beerschot is de belangrijkste sportclub van de stad en al tien jaar de enige club op het hoogste niveau. En dan neemt het nieuwe college beslissingen zonder mij te horen. Dat maakt me kwaad.”

Berchem Sport

Een stadion delen met Antwerp ziet hij niet zitten, maar met Berchem Sport zou hij wel in zee willen gaan. “Die kennen hun plaats tenminste, Antwerp niet. Zatte Lu wil gewoon zijn club redden”, doelt hij op schepen Ludo Van Campenhout, die Antwerp-supporter is.

Vanoppen diende in juni een aanvraag in voor een nieuwe hoofdtribune, maar kreeg daar geen toestemming voor. Volgens de stad was het dossier onvolledig en was er geen Milieueffectenrapport bijgevoegd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties