Update: Zimling naar Mainz: "Nieuwe stap in mijn carrière"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 261 reacties
Update: Zimling naar Mainz: "Nieuwe stap in mijn carrière"
Foto: © SC

Niki Zimling vertrekt met onmiddellijke ingang naar FC Mainz 05 in de Bundesliga. De Deen doorstond de medische testen en kwam tot een akkoord met de club. Eerder kwam Club Brugge al tot een overeenkomst met de Duitsers.

De 27-jarige international tekende er een contract voor 4,5 seizoenen, tot juni 2017. Meer details over de transfer werden niet bekend gemaakt.

Bij de Bundesliga-club zijn ze opgetogen met de nieuwe aanwinst. “Niki Zimling is een complete speler voor het centrale middenveld. Hij brengt niet enkel zijn voetballende kwaliteiten mee, maar hij heeft ook een fysieke component. Bovendien voegt hij internationale ervaring toe aan het team”, verklaart Thomas Tuchel, trainer van Mainz 05 op de officiële website. “We zijn blij om hem in ons team te hebben. Zijn persoonlijkheid en uitstraling passen goed bij ons.”

Ook Zimling is in de wolken met zijn Duits avontuur. “Voor mij is het de volgende stap in mijn carrière. Ik kijk uit naar de Bundesliga. Ik ken het team al een beetje door de testmatch tegen Club Bruge in Marbella. Het is een zeer goed team, dat zeer gestructureerd voetbal speelt. Deze indruk heb ik ook kunnen opmaken uit het contact met trainer Thomas Tuchel. Deze transfer is een goede beslissing voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties