Analyse Beerschot wint play-off III

Beerschot wint play-off III
Foto: © SC

Als we de wedstrijden uit de reguliere competitie onder de loep nemen en doortrekken naar de play-offs, dan weet Beerschot de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Voor Cercle Brugge zou het einde verhaal zijn in de Jupiler Pro League.

Het gaat natuurlijk maar om een prognose op basis van de reguliere competitie, de waardeverhoudingen tussen de teams kunnen tijdens het seizoen veranderd zijn en dus voor heel andere uitslagen zorgen. Ook is het de vraag in hoeverre beide teams op speeldag 30 tegen elkaar voluit gingen in een overbodige wedstrijd.

Beerschot begint met 3 punten voorsprong (3-0) aan play-off III, omdat het in de reguliere competitie op de voorlaatste plaats kon eindigen. Het krijgt bovendien het thuisvoordeel, waardoor het een keer extra thuis mag spelen. Tussen haakjes staat telkens de waardeverhouding in punten tussen Beerschot en Cercle Brugge.

Beerschot – Cercle Brugge 3-1 (6-0)
Cercle Brugge – Beerschot 3-1 (6-3)
Beerschot – Cercle Brugge 3-1 (9-3)
Cercle Brugge – Beerschot 3-1 (9-6)
Beerschot – Cercle Brugge 3-1 (12-6)

Eindstand play-off III:

Beerschot 12
Cercle Brugge 6

Beerschot zou zich op basis van deze prognose dus mogen opmaken voor een strijd tegen drie tweedeklassers om in de Jupiler Pro League te blijven. Cercle Brugge zou degraderen, maar volgens een rondvraag bij de fans zouden 3/4 van de fans zeker bij de Vereniging blijven, zelfs bij een degradatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties