Licentiecommissie beslist vandaag wie dossier moet verdedigen

Licentiecommissie beslist vandaag wie dossier moet verdedigen
Foto: © SC

Vandaag beslist de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond welke ploegen volgende week vrijdag (29 maart) hun dossier moeten komen verdedigen op het bondsgebouw.

Vandaag worden de licentieaanvragen bekeken. Ploegen die in orde zijn, zullen snel op beide oren kunnen slapen. Ploegen die niet in orde zijn, krijgen eerstdaags een uitnodiging in de bus om het op vrijdag 29 maart op het bondsgebouw te gaan uitleggen. Daar kunnen ze dan hun dossier voorstellen en verdedigen. Iets later – begin april – vallen dan de definitieve beslissingen over het al dan niet toekennen van een licentie, al kan een club altijd in beroep gaan tegen een beslissing.

Volgens de Gazet van Antwerpen wijzen de eerste signalen erop dat de bond het dossier van Beerschot zeer kritisch zal benaderen. De clubs moeten niet enkel aan alle betalingen voldoen, maar ook kunnen bewijzen dat de continuïteit komend seizoen verzekerd is.

In tweede klasse zijn er volgens Licentiemanager Alain Romer “veel clubs” nog niet in orde met hun licentiedossier. Hoeveel en welke clubs mocht hij niet zeggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties